Mis Gibi Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 bardak toz şeker (190g)
1 bardak sıvı yağ (170ml)
1 bardak süt (200ml)
1 limonun kabuğu
1/2 (yarım) limonun suyu (yarım limon)
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un
Pudra şekerli limonlu glazür için;
1 kahve fincanı pudra şekeri
Yaklaşık yarım limonun suyu
Not:benim bardağım 2.30dl (230ml)
Baton kalıp 30cm
Mis Gibi Limonlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle 1 adet limonumuzu yıkayıp beyazlarına inmeden ince bir şekilde soyuyoruz.
Şekerin yarısını limon kabukları ile blenderdan geçirelim.
Diğer yarısını 3 yumurta ile rengi açılana kadar çırpalım.
Köpüren yumurtanın içerisine tüm sıvıları (yağ, süt, limon suyu) ekleyip karıştıralım.
Şekerli limon kabuğu ve elediğimiz un ile kabartma tozunu da ekleyip çırpalım.
Hazırlanan karışımımızı kek kalıbımıza döküp önceden ısıtılmış 180* c fırında pişirelim.
Ben kağıt serili baton kalıp kullandım ve 1 saat pişirdim.
Siz istediğiniz kalıpta yağlayarak veya kağıt sererek kontrollü şekilde pişirin.
Soğuyan kekimize 1 fincan pudra şekeri ve yaklaşık yarım limonun suyu ile hazırladığımız glazür ile süslüyoruz.
Afiyet olsun
Mis Gibi Limonlu Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 bardak toz şeker (190g)
1 bardak sıvı yağ (170ml)
1 bardak süt (200ml)
1 limonun kabuğu
1/2 (yarım) limonun suyu (yarım limon)
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un
Pudra şekerli limonlu glazür için;
1 kahve fincanı pudra şekeri
Yaklaşık yarım limonun suyu
Not:benim bardağım 2.30dl (230ml)
Baton kalıp 30cm
Mis Gibi Limonlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle 1 adet limonumuzu yıkayıp beyazlarına inmeden ince bir şekilde soyuyoruz.
Şekerin yarısını limon kabukları ile blenderdan geçirelim.
Diğer yarısını 3 yumurta ile rengi açılana kadar çırpalım.
Köpüren yumurtanın içerisine tüm sıvıları (yağ, süt, limon suyu) ekleyip karıştıralım.
Şekerli limon kabuğu ve elediğimiz un ile kabartma tozunu da ekleyip çırpalım.
Hazırlanan karışımımızı kek kalıbımıza döküp önceden ısıtılmış 180* c fırında pişirelim.
Ben kağıt serili baton kalıp kullandım ve 1 saat pişirdim.
Siz istediğiniz kalıpta yağlayarak veya kağıt sererek kontrollü şekilde pişirin.
Soğuyan kekimize 1 fincan pudra şekeri ve yaklaşık yarım limonun suyu ile hazırladığımız glazür ile süslüyoruz.
Afiyet olsun
Mis Gibi Limonlu Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı