Mis Üzere Herle Çorbası Tanımı İçin Gereçler
150 gram tereyağı (margarinde olur)
5 yemek kaşığı un zirveli
4 su bardağı tavuk suyu soğumuş
6 su bardağı soğuk su
Tuz
Üzeri için;
1 tatlı kaşığı pul biber
6 yemek kaşığı zeytinyağı
Mis Üzere Herle Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tencerede tereyağını eritip sonra unu kokusu çıkana kadar güzelce kavurun.
Akabinde üzerine yavaş yavaş soğuk suyunu ekleyerek karıştırın.
Üzerine tavuk suyunuda ek edin.
Yeterlice kaynayıp kıvam alan çorbanın tuzunu ayarlayıp bir kenara alıp blender dan geçirin.
Daha sonra sos tavasında zeytinyağı ile pul biberide yakıp servis ederken üzerine gezdirin.
Sıcak servis edin afiyet olsun
Not: soğuk suyu dökerken dikkatli olun topaklanmasın bu yüzden suyun sıcak değil soğuk olması gerekiyor. Bir sorunuz olursa yorumlardan bana ulaşabilirsiniz efendim ❣.
Mis Üzere Herle Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
150 gram tereyağı (margarinde olur)
5 yemek kaşığı un zirveli
4 su bardağı tavuk suyu soğumuş
6 su bardağı soğuk su
Tuz
Üzeri için;
1 tatlı kaşığı pul biber
6 yemek kaşığı zeytinyağı
Mis Üzere Herle Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tencerede tereyağını eritip sonra unu kokusu çıkana kadar güzelce kavurun.
Akabinde üzerine yavaş yavaş soğuk suyunu ekleyerek karıştırın.
Üzerine tavuk suyunuda ek edin.
Yeterlice kaynayıp kıvam alan çorbanın tuzunu ayarlayıp bir kenara alıp blender dan geçirin.
Daha sonra sos tavasında zeytinyağı ile pul biberide yakıp servis ederken üzerine gezdirin.
Sıcak servis edin afiyet olsun
Not: soğuk suyu dökerken dikkatli olun topaklanmasın bu yüzden suyun sıcak değil soğuk olması gerekiyor. Bir sorunuz olursa yorumlardan bana ulaşabilirsiniz efendim ❣.
Mis Üzere Herle Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı