- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 264.936
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Mirena spiral takıldıktan sonra ne zaman ilişkiye girilir?
Spiral taktırdıktan sonra koruyuculuk hemen başlar ama aletin kaymaması için ilk 15 gün cinsel ilişki olmaması gerekir. 15 günden sonra korunmasız şekilde cinsel ilişkiye girilebilir.Rianın kaydığını nasıl anlarız?
Böyle durumlarda genel olarak iki farklı belirti öne çıkıyor. Bunlardan biri yoğun adet kanaması diğeri ise kasık bölgesinde yaşanan ağrılardır. Tabii ayrıca adet dışı kanamalar da meydana gelebilir. Bu tür belirtiler ortaya çıktığı vakit spiral kayması veya düşmesi yaşandığı anlaşılabilir.-Birkaç gün denize veya havuza girilmemelidir. -Kişisel hijyene dikkat edilmelidir. -İlk aylarda ağır yük kaldırma, ıkınma ve aşırı öksürük gibi durumlardan sakınılmalıdır. -Spiral takıldıktan sonra proflaktik antibiotik kullanılması gerekmez.
Mirena yan etkileri nelerdir?
İlk yıllarda memelerde dolgunluk, akne (sivilce) başağrısı, karında şişlik ruhi durum değişikliği olabilir. Bu etkiler çoğunlukla hafif düzeydedir ve çıkartılmasını gerektirecek seviyeye ulaşmaz. Zamanla bu etkilerin azalması beklenir.
Spiral varken hangi pozisyonlar tehlikeli?
Spiral varken sakıncalı pozisyonlar var mı? Özellikle doğum yapmış kadınlarda gebelikten korunmak için kullanılan spiral (rahim içi araç), doğru şekilde takıldığında cinsel ilişki sırasında düşmezler. Spiral nedeniyle uygulanacak özel bir cinsel ilişki pozisyonuna ihtiyaç yoktur.
Hormonlu spiral kaç yıl korur?
Hormonlu spirallerin fiyatları normal spirallere göre daha yüksektir. Hormonlu spiral kaç yıl takılı kalabilir? Bu spiraller takıldıktan sonra 5 yıl süresince etkildie.Spiral kayması ağrı yapar mı?
Bazı kadınlar normal bir spiral uygulamasından sonra dahi cinsel ilişki sırasında gerçekleşen birtakım pozisyonların rahatsızlık verdiğini belirtmiştir. Ancak, aniden gelişen şiddetli acı veya ağrı spiral kaymasının işareti olabilir.Hormonlu spiral yan etkileri olmayan bir ürün değildir. Öncelikle, hormonlu spiral takılırken rahatsızlık hissi, kramp, hafif kanama, bel, alt karın veya eklemlerde ağrı ve baş dönmesi görülebilir. Memelerde hassasiyet, akne miktarında artış, hormonlu spiralin yan etkileri arasında yer alır.
Hormonlu spirali kimler kullanamaz?
Açıklanamayan vajinal kanamanız varsa -Karaciğeriniz ile ilgili bir sorun varsa (karaciğer hastalığı veya karaciğer tümörü) Miyom gibi rahim içi boşluğunun şeklini bozan bir durumunuz varsa. Hormonlu spiralin salgıladığı hormona veya yapıldığı maddelere alerjiniz varsa.
Arkadan ilişkiye girmek spirali kaydırır mı?
Gebelikten korunma yöntemlerinin en etkililerinden biri olan spiraller rahim içine yerleştirilir. Normal şartlarda spiralin kayması ya da yerinden oynaması mümkün değildir.