AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mirasta anlasma olmazsa ne olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Mirasta anlaşma olmazsa ne olur?​

Mirasçılar, tereke mallarından mirasçı veya ortak kök sayısınca pay oluştururlar. Anlaşma olmazsa, mirasçılardan her biri, payların oluşturulmasını sulh mahkemesinden isteyebilir. Mirasçılar bir tereke malının bölünmesi veya özgülenmesi konusunda anlaşamazlarsa, o mal satılır ve bedeli bölüştürülür.

Neredeyse aboneliğini iptal etmek istiyor musunuz?​

Planı iptal et düğmesini görmüyor musunuz? Ödemenizi işlemekteysek veya ödemenizle ilgili bir sorun oluştuysa bu seçenek kullanılamaz. 24 saat sonra yeniden deneyin. İptal etme nedenini belirtin ve ardından Devam ‘a tıklayın. İptal işlemini tamamlamak için ekrandaki talimatları izleyin. Ekipler aboneliğini iptal etmek için bizimle iletişime geçin.
Ne işe yarar? İptal işlemi nasıl yapılır?
İptal İşlemi Nasıl Yapılır? İptal işlemi için birden fazla yol var. Talebinizi bize pratik bir şekilde iletebilmek için aşağıdaki yöntemlerden birini kullanabilirsiniz. 1. YÖNTEM
Ne zaman satın aldığınız aboneliğini iptal edebiliriz?
İptal işlemini tamamlamak için ekrandaki talimatları izleyin. Ekipler aboneliğini iptal etmek için bizimle iletişime geçin. Geri ödeme, aboneliği ne zaman iptal ettiğinize ve satın aldığınız abonelik türüne göre değişir. Çoğu planda, ilk satın alma tarihinden itibaren 14 gün içinde iptal ederseniz ücretin tamamı iade edilir.

Anlaşma olmazsa, mirasçılardan her biri, payların oluşturulmasını sulh mahkemesinden isteyebilir. Payların oluşturulmasında hâkim, yerel âdetleri, mirasçıların kişisel durumlarını ve çoğunluğun arzusunu göz önünde bulundurur.

Sözleşme sözlü olarak yapılabilir mi?​

Hukukumuzda sözleşmeler yazılı olduğu gibi sözlü de olabilir. Örneğin bir kira sözleşmesi sözlü olarak yapılabilir. Bu sözleşmelerde geçerlidir. Ancak ispat açısından sorun çıkacağı için sözleşmelerin yazılı yapılması en doğrusudur.

Sözleşmenin hukuki niteliği nedir?​

Sözleşme, tarafların belli bir hukuki sonuç doğurmaya yönelik karşılıklı ve birbirine uygun irade açıklamalarından oluşan hukuki bir işlemdir. Sözleşmeye taraf olan kişiler alacaklı ve borçlu olarak adlandırılır. Bir sözleşmede kural olarak en az bir alacaklı ve en az bir borçlu bulunur.
Miras taksim sözleşmesini vekil yapabilir mi?
Sözleşmeye paydaş yerine vekili de yetkili olduğuna dair belgesi olması şartıyla katılabilir. Buna karşın vasinin katılması söz konusu ise ; Sulh hakiminden alınan izin yeterlidir.
Annemden miras kalan evde oturuyorum kardeşlerim cikarir mi?
Miras kalan bir gayrimenkulde mirasçılardan biri oturuyor ise onu oradan çıkartmak mümkün değil. Zira bu kişi orada malik sıfatı ile oturuyor.
Bir sözleşmede tarafların karşılıklı çıkarları bulunur. Örneğin herhangi bir malı satın alırken yapılan iş sözlü bir sözleşmedir. Alıcı mala karşılık bir fiyat önerir ve satıcı bu öneriyi kabul ederse parayı alıp malı teslim eder. Bu durumda sözleşme yapılmış ve sözleşme koşulları yerine getirilmiştir.
Sözleşme ya da Kontrat, iki ya da daha fazla kişi arasında yapılan ve koşullarına uyulması yasayla desteklenmiş olan hukukî işlemlere denir.
Miras taksim sözleşmesi noterde yapılır mı?
Miras taksim sözleşmesinin noterden yapılmasına gerek yoktur, ancak tüm mirasçıların sözleşmeye katılmaları gereklidir. Fakat noterden yapılmasında da bir sakınca yoktur.
Miras taksim sözleşmesi nereye verilir?
Mirasın paylaşılması hususunda tüm mirasçıların şekil şartlarına uyarak anlaşmaları mümkün olmazsa, her mirasçı paylaşmanın mahkeme kanalıyla yapılması için bir paylaşma davası açmaya yetkilidir. Bu dava, miras bırakanın son yerleşim yerinde bulunan Sulh Hukuk Mahkemesinde açılmalıdır.

Mirasçı tek başına dava açabilir mi?​

Acele yapılması zorunlu olan işlerde, gecikmesinde tehlike ve önemli bir zarar bulunan hallerde mirasçının tek başına dava açmak veya hukuki işlem yapma yetkisi vardır. Mirasçılardan birine karşı diğer bütün mirasçıların terekeye ilişkin iddia ve talep ileri sürmeleri halinde davalı mirasçının onayı aranmaz.

Mirasta zaman aşımı süresi var mı?​

Miras sebebiyle istihkak davası, davacının kendisinin mirasçı olduğunu ve iyi niyetli davalının terekeyi veya tereke malını elinde bulundurduğunu öğrendiği tarihten başlayarak bir yıl ve her halde miras bırakanın ölümünün veya vasiyetnamenin açılmasının üzerinden on yıl geçmesiyle zamanaşımına uğrar.
 
Geri
Üst