AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Mirac Kandilinde Yapılması Gerekenler Kısaca

SoruCevap

Yeni Üye
Recep ayının 27 gecesine denk gelen mubarek gece Mirac kandilidir Mirac kandili Peygamber efendimizin 7 kat goklere cıktığı, Allah(cc) ile buluştuğu, Cennet ve Cehennemi gorduğu, donuşunde insanlığa hediyeler getirdiği mubarek gunlerden biridir

Boylesi mubarek bir geceyi karşılarken oruc tutmak, yolcularken oruclu olmak buyuk sevaptır Ayrıca yine bu gecede yatsı namazından sonra 12 rekat Hacet namazı kılınmalıdır

Mirac Kandilinde kılınan namaza nasıl niyet edilir?
Ya Rabbi, senin rızan icin niyet eyledim namaza Bu gece yedi kat gokleri ve butun esrarını gostererek muhabbetin ile muşerref kıldığın Sevgili Habibin Muhammed Mustafa'nın hurmetine ben aciz kulunu affeyle ve senin rızana kavuşmayı bana nasip eyle

Kılınan hacet namazının ardından 4 kez Fatiha, 100 kez istiğfarı şerif, 100 kez Slavatı şerife okunup dua edilir Ayrıca 100 kez de
Subhanallahi ve'lhamdu lillahi vela ilahe illallahu vallahu ekber Vela havle vela kuvvete illa billahi'laliyyi'lazimdenir

Mirac kandilinin gunduzunde oğle ile ikindi arasında da 4 rekat namaz kılınır Her rekatte Fatiha'dan sonra 5 AyetelKursi, 5 Kul ya eyyuhe'l Kafirun, 5 İhlası şerif, 5 kul euzu birabbilfelak, 5 kul euzu birabbi'n nas sureleri okunur

Geri