AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Mirac Kandilinde Yapılması Gerekenler Kısaca

SoruCevap

Yeni Üye
Recep ayının 27 gecesine eşit gelen kutsal gece Miraç kandilidir Miraç kandili Peygamber efendimizin 7 kat göklere çıktığı, Allah(cc) ile buluştuğu, Cennet ve Cehennemi gördüğü, dönüşünde insanlığa hediyeler getirdiği kutsal günlerden biridir

Böylesi mübarek bir geceyi karşılarken oruç tutmak, yolcularken oruçlu edinmek büyük sevaptır Keza tekrar bu gecede yatsı namazından sonradan 12 rekat Hacet namazı kılınmalıdır

Miraç Kandilinde kılınan namaza nasıl amaç edilir?
Ya Rabbi, senin rızan için amaç eyledim namaza Bu gece yedi kat gökleri ve tüm esrarını göstererek muhabbetin ile müşerref kıldığın Sevgili Habibin Muhammed Mustafa'nın hürmetine ben aciz kulunu affeyle ve senin rızana kavuşmayı bana nasip eyle

Kılınan hacet namazının ardındaki 4 kere Fatiha, 100 defa istiğfarı şerif, 100 defa Slavatı şerife okunup dua edilir Hem 100 kere de
Sübhanallahi ve'lhamdü lillahi vela ilahe illallahü vallahu ekber Vela havle vela kuvvete illa billahi'laliyyi'lazimdenir

Mirac kandilinin gündüzünde öğle ile ikindi arasında da 4 rekat namaz kılınır Her rekatte Fatiha'dan sonra 5 AyetelKürsi, 5 Kul ya eyyühe'l Kafirun, 5 İhlası şerif, 5 kul euzu birabbilfelak, 5 kul euzu birabbi'n nas sureleri okunur *

Geri