Mirac Kandili Hakkında Bilgi

SoruCevap

Yeni Üye
Mirac Kandili İle İlgili Bilgiler
Mirac Kandili Nedir?
Mirac Gecesi Mirac Kandili

Mirac, meren demektir Resulullah efendimizin goklere cıkarıldığı, bilinmeyen yerlere goturulduğu gecedir Recebin 27 gecesidir İsra suresinin ilk ayeti kerimesinde, Mirac bildirilmektedir

Mutezile fırkası, Resulullah efendimizin bir anda, Cenneti, Cehennemi ve daha bircok yerleri gezip gelmesine akıl erdirememiş, Miracı kabul etmek, Allaha mekan ittihaz etmek olur diyerek Miracı inkar etmiştir Allahu teala, Hazreti Musa ile Tur dağında konuşmuştur Tur dağı Allahu tealanın mekanı mıdır? Elbette değildir Cennete giren muminler de Allahu tealayı gorecektir Cennet de Allahu tealanın mekanı değildir Allahu teala mekandan munezzehtir

Kavlulfasl kitabında deniyor ki:
İsra suresinin ilk ayetinde, Allahu teala, kudret ve azametinden nice acayip işlerden bazılarını gostermek icin, Muhammed aleyhisselamı, Mekke'den Kudus'e goturduğunu bildiriyor İsra kelimesi, ruya icin kullanılmaz Uyanık iken, gece yurumek manasına kullanılır (Sana Miracda gosterdiğimiz temaşayı insanlar icin bir fitne kıldık) ayetindeki fitne, imtihan demektir İmtihan ise uyanıkken olur Peygamber efendimizin anlattığı ruya olsaydı, hic kimse tuhaf karşılamazdı Hazreti Ebu Bekir tasdik edip, yuksek derecelere kavuşmazdı Resulullahın, Mekke'den Kudus'e goturulduğune inanmayan kafir olur Goklere ve bilinmeyen yerlere goturulduğune inanmayan sapık olur (Bahr)

Birkac saniyede Mekke'den Kudus'e goturen Allahu teala, neden daha uzaklara goturemesin? Allahın kudretinden ancak kafirler şuphe eder Peygamber efendimiz Miracını ozetle şoyle anlatıyor:

(Verilen Buraka binip BeytulMakdis'e geldim Onu, onceki Peygamberlerin bağladığı halkaya bağladım, sonra Mescide girip orada iki rekat namaz kıldım Sonra cıktım Cebrail aleyhisselam bir kap şarap, bir kap da sut getirdi Ben sutu sectim Cebrail, yaratılışa uygun olanı sectin, dedi

Sonra bizi birinci semaya cıkardı Gok kapısında, Sen kimsin diye bir ses geldi Ben Cebrail'im dedi Yanındaki kim? dendi Muhammed aleyhisselam dedi O, Peygamber olarak gonderildi mi? dendi Cebrail, evet dedi Gok kapısı acıldı Hazreti Adem ile karşılaştım Bana merhaba diyerek hayır dua etti

İkinci semaya cıktık Yine orada da aynı konuşmalar gecti Goğun kapısı acıldı Burada iki teyze oğlu İsa ve Yahya ile karşılaştım Onlar da bana merhaba diyerek dua ettiler

Ucuncu semaya cıktık Bu kapıda da aynı konuşmalar gecti Goğun kapısı acıldı Orada Hazreti Yusufu gordum O da bana dua etti

Dorduncu semaya cıktık Aynı sualler ve konuşmalar oldu Kapı acıldı Hazreti İdrisi gordum O da bana dua etti

Beşinci semaya cıktık Yine aynı konuşmalar gecti Kapı acıldı Hazreti Harunu gordum O da bana dua etti Altıncı semaya cıktık Yine aynı konuşmalar oldu ve kapı acıldı Hazreti Musayı gordum Bana merhaba diyerek dua etti

Yedinci semaya cıktık Yine aynı konuşmalar gecti ve kapı acıldı Arkasını Beytulmamura dayamış Hazreti İbrahimi gordum O da bana dua etti BeytulMamur'u gordum

Sonra Hazreti Cebrail beni Sidretu'lMunteha'ya goturdu Allahu teala, gunde elli vakit namaz farz kıldı Hazreti Musa'nın yanına geldim Ona elli vakit namaz farz kılındığını bildirdim Rabbinden azaltmasını iste Ummetin buna guc yetiremez Ben tecrube ettim, dedi

Birkac defa Rabbim ile Hazreti Musa arasında gidip gelmeye devam ettim Nihayet Rabbim buyurdu ki: Ya Habibim, beş vakit namazı farz kıldım Her vakit icin on sevap vardır Boylece elli vakit namaz olur) Muslim

alıntı

Geri