AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Minimum Safe Manning Certificate ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Minimum Safe Manning Certificate ne demek?​

( Minimum Safety Manning Certification ) Gemide bulunması gereken personel sayısı ve personelin sahip olması gereken ehliyet derecelerini gösteren belgedir. 2 yıl süre geçerliliği vardır.

IOPP belgesi nedir?​

Sözleşmeye uyan gemilere “International Oil Pollution Prevention Certificate-Annex-I” (Uluslararası Petrol Kirliliğinden Korunma Sertifikası) kısa adıyla IOPP sertifikası verilir. Bu sertifika 5 yıl için düzenlenerek yıllık sörveylerle vize edilir.
Uluslararası Tonaj Sertifikası nedir?
International Tonnage Certificate Bu sertifika adından da anlaşılacağı üzere geminin belirli standartlara göre tonajını belgeleyen sertifikadır. Sertifika boyu 24 veya daha büyük olan tüm gemiler için zorunludur.
Türkiye hangi MoU da?
Türkiye’nin taraf olduğu Liman Devleti Kontrolü Birliği ise Akdeniz ve Karadeniz MoU’larıdır.

IOPP nedir Denizcilik?​

Ve daha yukarı gemilere sörvey yapıldıktan sonra (Uluslar arası denizin petrol ile kirlenmesini önleme belgesi) (An International oil pollution prevention certificate) (IOPP) verilir. Bu belge 5 yıl sürelidir ve idare veya onaylanmış kuruluş tarafından verilir gemi bayrak değiştirdiğinde belge geçerliliğini kaybeder.

Marpol Sopep nedir?​

SOPEP (Shipboard Oil Pollution Emergency Plan) Gemiden Denizlerin Kirlenmesini Önleme Acil Planıdır.
STCW sertifikaları nelerdir?
Petrol Ve Kimyasal Madde Tankerlerinde Yük İşlemleri İçin Temel Eğitim Belgesi. Sıvılaştırılmış Gaz Tankerlerinde Yük İşlemleri İçin Temel Eğitim Belgesi. Sıvılaştırılmış Gaz Tankerlerinde Yük İşlemleri İçin İleri Eğitim Belgesi. Kimyasal Madde Tankerlerinde Yük İşlemleri İçin İleri Eğitim Belgesi.
Registry sertifikası nedir?
Bir mal, hizmet ya da kurumu tanıtmaya ve benzerlerinden ayırmaya yarayan tescil edilmiş özel ad, kısaltma veya işaret.
MLC 2006 (Denizcilik Çalışma Sözleşmesi), ILO tarafından 1920 ve 1996 yılları arasında kabul edilen denizcilik çalışma düzenlemelerine (Sözleşmeler ve Öneriler) dayanan kapsamlı küresel standartlar oluşturulmaktadır.
SOPEP (Shipboard Oil Pollution Emergency Plan) Gemiden Denizlerin Kirlenmesini Önleme Acil Planıdır. Aşağıdaki gemiler için olması zorunludur.
Sopep açılımı nedir?
shipboard oil pollution emergency plan kısaltmasıdır. gemilerde denizlerin kirlenmesini önleme acil planıdır.

Geri