Minik Tart Tanımı İçin Malzemeler
1 adet yumurta (oda ısısında)
Yarım çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı un
Üzeri için
Kiraz
Pudra şekeri
Minik Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir adet yumurtayı aldığımız kabın içerisine kırıyoruz şekeri ve sıvı yağını da ekleyip güzelce şeker eriyene kadar çırpıyoruz.
Ardından sütümüzü ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz son olarak un kabarta tozu ve vanilyayı ekliyoruz güzelce çırpıyoruz.
Aldığımız minik kek kalıplarına fırın kağıdını koyup yaptığımız malzemeyi dikkatlice içerisine yerleştiriyoruz.
Fırını 180 derecede evvelce ısıtılmış fırına koyuyoruz ve pişmesini bekliyoruz
Piştikten sonra tartımızın 5 dk dinlendiriyoruz.
Dinlenen tartlarımızı süslemeye geçiyoruz kirazı ve pudra şekerini ekleyerek servis tabağımıza alıyoruz afiyet olsun
Minik Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet yumurta (oda ısısında)
Yarım çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı un
Üzeri için
Kiraz
Pudra şekeri
Minik Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir adet yumurtayı aldığımız kabın içerisine kırıyoruz şekeri ve sıvı yağını da ekleyip güzelce şeker eriyene kadar çırpıyoruz.
Ardından sütümüzü ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz son olarak un kabarta tozu ve vanilyayı ekliyoruz güzelce çırpıyoruz.
Aldığımız minik kek kalıplarına fırın kağıdını koyup yaptığımız malzemeyi dikkatlice içerisine yerleştiriyoruz.
Fırını 180 derecede evvelce ısıtılmış fırına koyuyoruz ve pişmesini bekliyoruz
Piştikten sonra tartımızın 5 dk dinlendiriyoruz.
Dinlenen tartlarımızı süslemeye geçiyoruz kirazı ve pudra şekerini ekleyerek servis tabağımıza alıyoruz afiyet olsun
Minik Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı