Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Minik Somun Ekmeği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Minik Somun Ekmeği Tanımı İçin Gereçler
1.5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 paket toz maya
4 su bardağı un (250 ml bardak denetimli ekleyin)

Minik Somun Ekmeği Tanımı Yapılışı

Genişçe bir kapta maya, ılık su, tuz, şeker ekleyip karıştırın evvel 3 su bardağı unu koyup yoğurun yavaş yavaş 1 su bardağı unu da ekleyip uygunca özleşene kadar yoğurun.
1 saat kadar mayalanmaya bıraktığımız hamuru un serpilmiş tezgaha alıp 8 eşit kesime bölelim ve 5 dakika dinlendirelim.
Bezemizi merdane ile hafif açıp rulo formunda uçlarını kıvırarak sarıyoruz.
Tepsimize muhakkak aralıklarla diziyoruz.
15 dakika kadar tepsi mayası dan sonra jiletle çizik atıyoruz (Fırına vermeden evvel üzerlerine fırçayla su sürdüm)
180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Tepsiyi fırına koymadan evvel de duvarlarına su sıktım siz bir kap içinde su koyabilirsiniz. Ek olarak kurumaması kesilerin daha hoş açılması içinde üzerine yağlı fırın kağıdı kapattım.
Fırından çıkarmaya yakın kağıdı alıp güzelce kızarmasını sağladım.
 
Geri
Üst