Minik Somon Ekmek Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Minik Somon Ekmek Tanımı İçin Gereçler
5 su bardağı un
2 su bardağı ılık su + 4 yemek kaşığı
2 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şekeri
1 ,5 tatlı kaşığı tuz
Üzerine ;
Sulandırılmış yoğurt

Minik Somon Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır

Merhaba ekmek yapmak aslında çok kolay tek yapmanız gereken çok güzel mayalamak
Unu geniş bir kaba alalım. Ilık suyun içine maya ve şeker ekleyip karıştıralım 10 dk kadar etkinleştirelim. Etkinleşen suyu unun içerisine ekleyip karıştıralım tuzu da ekleyip hamuru yoğuralım.
Mayalanmaya bırakalım. (ben yaklaşık bir buçuk saat kadar mayalandırdım. )
Mayalanan hamurun havasını alalım.
Bezelere ayıralım. (8 beze oluyor)
Elimizle açıyoruz kenarlarını içeri kıvırarak somun halini veriyoruz.
Üzerini bir bezle örtüp yarım saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
Üzerine yoğudu sürüp keskin bir bıçakla kesik atıyoruz.
Fırına yanmaz bir kaba su koyalım.
200 derecede fanlı olacak formda üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Minik Somon Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst