Minik Pastacıklar Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için:
2,5 su bardağı un
200 gram tereyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı badem unu (Eğer yoksa extra badem unu yerine 1 çay bardağı un ek edin)
1 adet yumurta
Kreması için;
400 ml krema (Schlagsahne)
250 gram mascarpone
250 gram quark
3 paket vanilya şekeri
150 gram labne peyniri (Frischkäse)
1 su bardağı şeker
3 adet krema sertleştirici (Sahnesteif)
Minik Pastacıklar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamurun tüm materyallerini bir kabın içerisinde yoğurun başta kırıntılar oluşuyor lakin yoğurdukça kıvamı yerine geliyor. İstediğiniz formları bu hamurdan yapabilirsiniz.
Evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 7-10 dk alt üst ayarında 170 derecede pişiriyoruz. Fırından fırına çok fark ettiği için hamurumuz gözetliyoruz kızarmadan çabucak çıkarmalıyız.
Akabinde kremamızı hazırlıyoruz ben başta sıvı kremayı sertleştirici ile çırptım. Katı bir kıvam elde etikten sonra öbür materyalleri öteki bir kabın içinde güzelce karıştırdıktan sonra kremaya ek etim ve karıştırdım.
Kek hamurumuz soğuduktan sonra kekin üzerine kremamızı krema torbası ile sıkıyoruz ve isteğe nazaran süslüyoruz.
Minik Pastacıklar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için:
2,5 su bardağı un
200 gram tereyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı badem unu (Eğer yoksa extra badem unu yerine 1 çay bardağı un ek edin)
1 adet yumurta
Kreması için;
400 ml krema (Schlagsahne)
250 gram mascarpone
250 gram quark
3 paket vanilya şekeri
150 gram labne peyniri (Frischkäse)
1 su bardağı şeker
3 adet krema sertleştirici (Sahnesteif)
Minik Pastacıklar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamurun tüm materyallerini bir kabın içerisinde yoğurun başta kırıntılar oluşuyor lakin yoğurdukça kıvamı yerine geliyor. İstediğiniz formları bu hamurdan yapabilirsiniz.
Evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 7-10 dk alt üst ayarında 170 derecede pişiriyoruz. Fırından fırına çok fark ettiği için hamurumuz gözetliyoruz kızarmadan çabucak çıkarmalıyız.
Akabinde kremamızı hazırlıyoruz ben başta sıvı kremayı sertleştirici ile çırptım. Katı bir kıvam elde etikten sonra öbür materyalleri öteki bir kabın içinde güzelce karıştırdıktan sonra kremaya ek etim ve karıştırdım.
Kek hamurumuz soğuduktan sonra kekin üzerine kremamızı krema torbası ile sıkıyoruz ve isteğe nazaran süslüyoruz.
Minik Pastacıklar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı