AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Minik farenin ders veren oykusu !

haberci

Yeni Üye
Evin minik faresi, duvardaki catlaktan bakarken ciftci ve eşinin mutfakta bir paketi actıklarını gordu
Kendi kendine: İcinde hangi yiyecek var acaba? diye duşundu Bir sure sonra gorduğu paketin bir fare kapanı olduğunu anladığında yıkılmıştı
“Evde bir fare kapanı var! Evde bir fare kapanı var! diye bağırarak telaşla bahceye fırladı
Minik fareyi telaş icinde goren tavuk, umursamaz ve bilgic bir tavırla başını kaldırdı ve gıdakladı: “Zavallı farecik… Bu senin sorunun benim değil Bana bir zararı olamaz kucucuk kapanın dedi
Tavuktan destek bulamayan farecik bu sefer telaşla domuzun yanına koştu ve Evde bir fare kapanı var! Evde bir fare kapanı var! diye adeta cırpındı Domuz anlayışla karşıladı ama Cok uzgunum fare kardeş ama dua etmekten başka yapacağım bir şey yok Dualarımda olacağından emin ol dedi Minik fare caresizlik icinde ineğe dondu ve , “Evde bir fare kapanı var, evde bir fare kapanı var! dedi İnek; Bak fare kardeş, senin icin uzgunum ama beni ilgilendirmiyor dedi
Sonunda farecik, başı onde umutsuz şekilde eve dondu Ciftcinin fare tuzağı ile bir gun tek başına karşılaşmak zorunda olduğunu anladı
O gece evin icinde sanki olum sessizliği vardı Minik farecik ac ve susuzdu Tam yorgunluktan gozleri kapanacaktı ki birden bir ses duyuldu Gecenin sessizliğini bolen gurultu, fare kapanından geliyordu
Ciftcinin karısı, ne yakalandığını gormek icin yatağından fırladı ve mutfağa koştu Karanlıkta kapana, zehirli bir yılanın kuyruğunun kısıldığını fark edememişti
Kuyruğu kapana kısılan yılanın canı yanıyordu ve aniden ciftcinin karısını ısırdı Ciftci, karısını apar topar doktora goturdu Doktor, zehri temizledi sardı Ciftci karısını eve getirdi, yatırdı Karısının ateşi yukseldi ve bir turlu duşmuyordu Kadıncağız ateş ve ter icinde kıvranıp duruyordu
Boyle durumlarda taze tavuk suyunun gerekli olduğunu herkes bilir, ciftci de bıcağını alıp bahceye koştu Karısı taze tavuk suyu corbasını icti, biraz kendine geldi Karısının hastalığını duyan komşular ziyarete geldiler Onlara ikram etmek icin ciftci domuzunu kesti Ciftcinin karısı gittikce kotuye gidiyordu Yılan, belli ki cok zehirliydi Birkac gun sonra ciftcinin karısı iyileşemedi ve oldu
Cenazesine cok sayıda kişi gelince hepsine yeterli et sağlamak icin ciftci ineği mezbahaya yolladı
Fare tum bu olanları buyuk uzuntu ile duvardaki deliğinden izledi
Birisi, sizi ilgilendirmediğini duşunduğunuz bir tehlike ile karşı karşıya ise tehlike bir gun hepimiz icindir unutmayalım!…

Evin minik faresinin başından geçen bu üzücü hikaye bize önemli bir mesaj veriyor. Farkında olmadığımız tehlikelerle karşı karşıya olduğumuzda, yardım beklediğimiz yerlerden destek alamayabiliriz. Minik fare, yardım arayışında tavuğa, domuza ve hatta ineğe başvurmasına rağmen sonuç alamamıştır. Bu durumda kendi başımıza sorumluluk alıp çözüm bulmamız gerekebilir.

Hikayede geçen olaylardan anladığımız kadarıyla herkesin kendi çıkarları doğrultusunda hareket ettiği durumlarda, başkalarının sorunlarına duyarsız kalabildiğini görüyoruz. Bu nedenle yardıma ihtiyacı olan birinin sesine kulak vermek, empati yapmak ve destek olmak çok önemlidir.

Sonuç olarak, insanların birlikte yaşadığı toplumda herkesin birbirine destek olması, yardımlaşma ve dayanışma içinde olması gerekmektedir. Tehlike karşısında birbirimize destek olmak, sorumluluklarımızı yerine getirmek ve birlikte hareket etmek, herkesin güvende ve huzurlu bir şekilde yaşamasını sağlayacaktır.

Geri