- Konu Yazar
- #1
Minik Ekmekler (Brötchen) Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket instant maya (Yaş mayada olur)
2 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
Üzerlerine sürmek için
1 yemek kaşığı tereyağ
Minik Ekmekler (Brötchen) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mayalı her ne olursa olsun hep şu taktikte mayayı aktif ediyorum.
Ilık suyu, mayayı ve şekeri yoğurma kabına alıp karıştırıp üzerine unu elekle eleyip bu şekilde 10 dakika bekletip.
Kenarlardan unun üzerine mayamız kabarıp çıkınca diğer malzemeleri de ekleyip iyice yoğuruyoruz.
Yaklaşık 5 dakika hamurla haşır neşir oluyoruz.
Üzerini kapakla veya streç film çekip üzerini sarıp 40 dakika mayalandırıyoruz.
Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapıp tereyağla yağladığımız tepside şekil verip üzerini temiz bir bezle örtüp 10 dakikada tepsi mayasının gelmesini bekliyorum.
Fırını bu aşamada 200 derecede açıp ısıtabilirsiniz.
Ekmeklerimizin üzerine erimiş tereyağ sürüp keskin bir bıçak yardımıyla ortadan çizikler atıp üzerine haş haş attım siz atmaya bilirsiniz bu tamamen size kalmış birşey ister un serpip öyle pişirebilirsiniz.
Fırının bir köşesine güveç kasede su koyup ekmeklerimizi fırına veriyoruz.
Üzerleri kızarınca ekmeklerimiz (brötchen) hazır.
Fırından aldıktan sonra üzerlerine bir bez örtüp yumuşacık olmasını sağlayabilirsiniz.Kahvaltılarda, yemeklere hem şık hemde israf olmayan bir ekmek afiyet olsun .
Minik Ekmekler (Brötchen) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket instant maya (Yaş mayada olur)
2 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
Üzerlerine sürmek için
1 yemek kaşığı tereyağ
Minik Ekmekler (Brötchen) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mayalı her ne olursa olsun hep şu taktikte mayayı aktif ediyorum.
Ilık suyu, mayayı ve şekeri yoğurma kabına alıp karıştırıp üzerine unu elekle eleyip bu şekilde 10 dakika bekletip.
Kenarlardan unun üzerine mayamız kabarıp çıkınca diğer malzemeleri de ekleyip iyice yoğuruyoruz.
Yaklaşık 5 dakika hamurla haşır neşir oluyoruz.
Üzerini kapakla veya streç film çekip üzerini sarıp 40 dakika mayalandırıyoruz.
Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapıp tereyağla yağladığımız tepside şekil verip üzerini temiz bir bezle örtüp 10 dakikada tepsi mayasının gelmesini bekliyorum.
Fırını bu aşamada 200 derecede açıp ısıtabilirsiniz.
Ekmeklerimizin üzerine erimiş tereyağ sürüp keskin bir bıçak yardımıyla ortadan çizikler atıp üzerine haş haş attım siz atmaya bilirsiniz bu tamamen size kalmış birşey ister un serpip öyle pişirebilirsiniz.
Fırının bir köşesine güveç kasede su koyup ekmeklerimizi fırına veriyoruz.
Üzerleri kızarınca ekmeklerimiz (brötchen) hazır.
Fırından aldıktan sonra üzerlerine bir bez örtüp yumuşacık olmasını sağlayabilirsiniz.Kahvaltılarda, yemeklere hem şık hemde israf olmayan bir ekmek afiyet olsun .
Minik Ekmekler (Brötchen) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı