Minik Bazlamalar Tanımı İçin Materyaller
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 adet kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı elenmiş un
Minik Bazlamalar Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Un ve kabartma tozu hariç bütün gereçler yavaş yavaş yoğrulmaya başlanır.
Daha sonra un ile kabartma tozunu eleyerek yavaş yavaş kulak göğsü kıvamına gelinceye kadar yoğrulur.
Kıvamını alan hamurumuz sert bir taban üzerine alınarak hafif bir yoğurma sürecinden sonra rulo haline getirilerek 12 modüle bölünür.
Eşit modüle böldüğümüz hamurları yuvarlayarak unlanmış bir yer üzerine bırakılır ve üzeri streç ile kapatılıp 15 dakika dinlendirilir.
Daha sonra tava ocağı alınır ve ölçüsünü istediğimiz bir tereyağı ile önlü gerili kızartmaya başla alınır kimden deneyenlere afiyet olsun ben çok beğendim şahane ve lezzetli bir tanım
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 adet kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı elenmiş un
Minik Bazlamalar Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Un ve kabartma tozu hariç bütün gereçler yavaş yavaş yoğrulmaya başlanır.
Daha sonra un ile kabartma tozunu eleyerek yavaş yavaş kulak göğsü kıvamına gelinceye kadar yoğrulur.
Kıvamını alan hamurumuz sert bir taban üzerine alınarak hafif bir yoğurma sürecinden sonra rulo haline getirilerek 12 modüle bölünür.
Eşit modüle böldüğümüz hamurları yuvarlayarak unlanmış bir yer üzerine bırakılır ve üzeri streç ile kapatılıp 15 dakika dinlendirilir.
Daha sonra tava ocağı alınır ve ölçüsünü istediğimiz bir tereyağı ile önlü gerili kızartmaya başla alınır kimden deneyenlere afiyet olsun ben çok beğendim şahane ve lezzetli bir tanım