Mini Patlıcandan Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
10 adet mini patlıcan
İç harcı için;
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük boy kuru soğan
2 adet yeşil biber
350 gram kıyma
2 diş sarımsak
1/2 (yarım) tatlı kaşığı biber salçası
1/2 (yarım) tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 adet orta boy domates
1 avuç maydanoz
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağından biraz az su
Mini Patlıcandan Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patlıcanlı uzunlamasına ikiye bölüp tuzlu suda 15 dakika bekletiyoruz.
Üzerine zeytinyağı sürüp önceden ısıtılmış 220 derece fırında közlüyoruz.
Harç için zeytinyağda kıymayı kavurup, önce minik doğradığımız soğan sarımsak ve biberleri ekleyip kavuruyoruz.
Ardından küp domatesler, salça, baharatlar ve yarım çay bardağı su eklenir.
5 dakika orta ateşte pişirdikten sonra maydanoz eklenip kapatılır.
Közlenmiş patlıcanlar bir kaşık yardımı ile basılıp oyuklar oluşturulur.
İç harcını patlıcanlara paylaştırılır. 1 yemek kaşığı salça ile 1 su bardağı su karıştırıp tepsiye dökülür.
Üzerine domates süsü oturur, zaten sıcak olan 220 derece fırına kızarmaya bırakılır. Afiyet olsun.
Mini Patlıcandan Karnıyarık Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
10 adet mini patlıcan
İç harcı için;
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük boy kuru soğan
2 adet yeşil biber
350 gram kıyma
2 diş sarımsak
1/2 (yarım) tatlı kaşığı biber salçası
1/2 (yarım) tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 adet orta boy domates
1 avuç maydanoz
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağından biraz az su
Mini Patlıcandan Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patlıcanlı uzunlamasına ikiye bölüp tuzlu suda 15 dakika bekletiyoruz.
Üzerine zeytinyağı sürüp önceden ısıtılmış 220 derece fırında közlüyoruz.
Harç için zeytinyağda kıymayı kavurup, önce minik doğradığımız soğan sarımsak ve biberleri ekleyip kavuruyoruz.
Ardından küp domatesler, salça, baharatlar ve yarım çay bardağı su eklenir.
5 dakika orta ateşte pişirdikten sonra maydanoz eklenip kapatılır.
Közlenmiş patlıcanlar bir kaşık yardımı ile basılıp oyuklar oluşturulur.
İç harcını patlıcanlara paylaştırılır. 1 yemek kaşığı salça ile 1 su bardağı su karıştırıp tepsiye dökülür.
Üzerine domates süsü oturur, zaten sıcak olan 220 derece fırına kızarmaya bırakılır. Afiyet olsun.
Mini Patlıcandan Karnıyarık Tarifi Fotoğraflı Yapılışı