AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mini Limonlu Cheescake

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Mini Limonlu Cheescake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için;
200 gram bisküvi
150 gram tereyağı (Eritilmiş)
Ayrıca;
500 gram quark (Yağsız süzme yoğurt)
200 gram krem peynir
200 ml sıvı krema
3 yemek kaşığı nişasta
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Limon sosu için;
1,5 limon suyu
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı su
1 yumurta sarisi
3 yemek kaşığı tozşeker
Kelepçeli kalıbım 18.22 cm dikdörtgen


Mini Limonlu Cheescake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle fırın 170 derecede ısıtılmaya başlanır.
Kelepçeli kalıbın altına pişirme kağıdı yerleştirilir.
Ayrıca kalıbın kenarına aliminyum folyo ile kaplanıp, hazır edilir.
Tabanı için; bisküvi robottan geçirilip, kalıbın içine alınır. Üzerine eritilmiş tereyağıda eklenip karıştırılır.
Ardından heryeri eşit olacak şekilde düzlenip, bardak altı ile bastırılıp kenara alınır.
Peynirli harcı için yumurta hariç tüm malzeme karıştırma kabına alınır çırpacak yardımı ile karıştırılır.
Ardından yumurtalar tek tek ilave edilerek iyice çırpılır.
Hazır olan harç kalıba dökülür ve üzeri düzlenir.
Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 55-60 dakika pişirilir yanına suya dayanıklı bir kapla su konur.
Cheesecake pisince fırın kapatılır kapağı yarım bırakılıp soğuyana dek içinde bırakılır.
Sosu için; tüm malzeme tencereye alınır kaynayana dek karıştırılır, koyulaşınca ocaktan alınır.
En son soğuyan cheesecake in üzerine dökülüp üzeri düzlenir bu şekilde üzeri kapatılmadan buzdolabında bir gece dinlendirilir.
Ertesi gün dilimlenip, istenilen şekilde süslenerek servis edilir.
Mini Limonlu Cheescake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst