Küçük Hamburgerler (Ev İmali Ekmeğiyle) Tanımı İçin Gereçler
12 adet küçük ekmek için;
1 çay bardağı su
1 çay bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı yumuşak tereyağ
1/2 (yarım) paket instant maya
1,5 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
2-2,5 su bardağı un
Ölçüsü 125 ml
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Susam
(isterseniz süt sürebilirsiniz)
Köftesi için
500 gram kıyma
1 adet yumurta
1 soğan rendesi
1 diş sarımsak rendesi
1/2 (yarım) çay bardağı galeta unu
1 tatlı kaşığı hardal
1 yemek kaşığı pekmez
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz, kırmızı toz biber
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber, kimyon, pul biber
Karamelize soğan için
3 adet soğan (Ay biçiminde doğranmış)
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı sirke
Ortası için
Turşulu sos (1 küçük kase turşu, küp küp doğranır 2 şer yemek kaşığı mayonez, ketçap ve 1 tatlı kaşığı hardal ile karıştırılır )
10 dilim cheddar
1 domates (Dilimli)
2-3 yaprak kıvırcık
Küçük Hamburgerler (Ev İmali Ekmeğiyle) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Ekmeğini hazırlayalım. Kuru maya şeker ve sıvılar karıştırılır. Tuz, un, tereyağ eklenip yoğrulur. Unu denetimli eklenir. Ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir kıvam elde edilir. Toparlanıp streçlenir 30-40 dk mayalanmaya bırakılır.
Oda sıcaklığına nazaran mühlet değişebilir. Sonrasında yoğrularak havası alınır. Eliniz ve çalışacağınız yer biraz sıvı yağ ile yağlanır. 12 beze yapılıp yuvarlanır. Üzerlerine yavaşça bastırılır. Aralıklı bir formda tepsiye dizilir ve mayalandırılır.
45 dk güzelce mayalandıktan sonra yumurta sarısı sürülür ve susam serpiştirilir. Evvelden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir. (25-30 dk)
Karamelize soğanlar için, piyazlık doğranmış soğanlar bir tavaya alınır. Az tuzla sıvı yağda orta ateşte orta ara karıştırılarak sotelenir. Küçülüp renk aldığında şeker ve sirke de ek edilir. Biraz daha karamelize edilip kapatılır.
Köftesi için; gereçler karıştırılıp yoğurulur. İsterseniz 1-2 kez mutfak robotundan geçirebilirsiniz. 30 dk buzdolabında dinlendikten sonra modüllere ayrılır. Dinlenince daha lezzetli oluyor. Vaktiniz yoksa çabucak de hazırlayabilirsiniz.
Üzerlerine bastırılarak genişletilir. Kavanoz kapağı kullandım. Sıvıyağda gerili önlü güzelce pişirilir ve son olarak üzerine cheddar peyniri yerleştirilir. Ocağın altı kapatılır.
Ekmeğin tabanına turşulu sos sürülür üzerine köfte ve başka gereçler eklenir. Patates kızartması eşliğinde servis yapılır. Afiyet olsun miktarları arttırarak hazırlayabilirsiniz.
Küçük Hamburgerler (Ev Üretimi Ekmeğiyle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
12 adet küçük ekmek için;
1 çay bardağı su
1 çay bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı yumuşak tereyağ
1/2 (yarım) paket instant maya
1,5 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
2-2,5 su bardağı un
Ölçüsü 125 ml
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Susam
(isterseniz süt sürebilirsiniz)
Köftesi için
500 gram kıyma
1 adet yumurta
1 soğan rendesi
1 diş sarımsak rendesi
1/2 (yarım) çay bardağı galeta unu
1 tatlı kaşığı hardal
1 yemek kaşığı pekmez
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz, kırmızı toz biber
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber, kimyon, pul biber
Karamelize soğan için
3 adet soğan (Ay biçiminde doğranmış)
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı sirke
Ortası için
Turşulu sos (1 küçük kase turşu, küp küp doğranır 2 şer yemek kaşığı mayonez, ketçap ve 1 tatlı kaşığı hardal ile karıştırılır )
10 dilim cheddar
1 domates (Dilimli)
2-3 yaprak kıvırcık
Küçük Hamburgerler (Ev İmali Ekmeğiyle) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Ekmeğini hazırlayalım. Kuru maya şeker ve sıvılar karıştırılır. Tuz, un, tereyağ eklenip yoğrulur. Unu denetimli eklenir. Ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir kıvam elde edilir. Toparlanıp streçlenir 30-40 dk mayalanmaya bırakılır.
Oda sıcaklığına nazaran mühlet değişebilir. Sonrasında yoğrularak havası alınır. Eliniz ve çalışacağınız yer biraz sıvı yağ ile yağlanır. 12 beze yapılıp yuvarlanır. Üzerlerine yavaşça bastırılır. Aralıklı bir formda tepsiye dizilir ve mayalandırılır.
45 dk güzelce mayalandıktan sonra yumurta sarısı sürülür ve susam serpiştirilir. Evvelden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir. (25-30 dk)
Karamelize soğanlar için, piyazlık doğranmış soğanlar bir tavaya alınır. Az tuzla sıvı yağda orta ateşte orta ara karıştırılarak sotelenir. Küçülüp renk aldığında şeker ve sirke de ek edilir. Biraz daha karamelize edilip kapatılır.
Köftesi için; gereçler karıştırılıp yoğurulur. İsterseniz 1-2 kez mutfak robotundan geçirebilirsiniz. 30 dk buzdolabında dinlendikten sonra modüllere ayrılır. Dinlenince daha lezzetli oluyor. Vaktiniz yoksa çabucak de hazırlayabilirsiniz.
Üzerlerine bastırılarak genişletilir. Kavanoz kapağı kullandım. Sıvıyağda gerili önlü güzelce pişirilir ve son olarak üzerine cheddar peyniri yerleştirilir. Ocağın altı kapatılır.
Ekmeğin tabanına turşulu sos sürülür üzerine köfte ve başka gereçler eklenir. Patates kızartması eşliğinde servis yapılır. Afiyet olsun miktarları arttırarak hazırlayabilirsiniz.
Küçük Hamburgerler (Ev Üretimi Ekmeğiyle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı