Küçük Ekmekler Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı ılık su
1/2 (yarım) paket kuru maya
2 küp şeker
2 su bardağı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
Küçük Ekmekler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Maya, ılık su ve şekerle 1-2 dakika bekletilir, un ve tuz ek edilip kaşıkla karıştırılır.
Üzeri kapatılıp mayalanmaya bırakılır. (oldukça cıvık bir hamur olduğu için beze haline getirirken iki ele de bol bol un almakta yarar var. )
Hazırlanan bezeler, fırın tepsisine yaydığımız fırın kağıdına alınır.
Üzerine bir bez örtülerek tepsi mayası için 15-20 dakika daha bekletilir.
Sonra bezelere fırçayla su sürülür.
200 derecede ısınmış fırında 10 dakika, sonra ısıyı 215 dereceye düşürüp 6-7 dakika kadar pişirilir. ( fırının içine su dolu bir kap koymayı unutmayalım. ) Afiyet olsun.
Küçük Ekmekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık su
1/2 (yarım) paket kuru maya
2 küp şeker
2 su bardağı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
Küçük Ekmekler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Maya, ılık su ve şekerle 1-2 dakika bekletilir, un ve tuz ek edilip kaşıkla karıştırılır.
Üzeri kapatılıp mayalanmaya bırakılır. (oldukça cıvık bir hamur olduğu için beze haline getirirken iki ele de bol bol un almakta yarar var. )
Hazırlanan bezeler, fırın tepsisine yaydığımız fırın kağıdına alınır.
Üzerine bir bez örtülerek tepsi mayası için 15-20 dakika daha bekletilir.
Sonra bezelere fırçayla su sürülür.
200 derecede ısınmış fırında 10 dakika, sonra ısıyı 215 dereceye düşürüp 6-7 dakika kadar pişirilir. ( fırının içine su dolu bir kap koymayı unutmayalım. ) Afiyet olsun.
Küçük Ekmekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı