Mini Çörek Tanımı İçin Malzemeler
2 azamî 2,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı labne peyniri (dolu dolu)
50 gram tereyağı (3 yemek kaşığı)
1 Türk kahve fincanı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz(tuz oranı kullanılan markaya nazaran değişir)
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kabartma tozu (silme)
Mini Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç bütün gereçleri yoğurma kabına alıp yeterlice karıştırdım.
Unu denetimli biçimde ekleyip hamuru yoğurdum.
Cevizden daha küçük kesimlere ayırıp elimle açıp fırın tepsisine dizdim.
Üzerine delikler açıp 180 derecede kızarana kadar pişirdim.
Çörekleri fırından çıkartıp sıcakken üzerine tereyağı sürüp tamamladım. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun
Mini Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 azamî 2,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı labne peyniri (dolu dolu)
50 gram tereyağı (3 yemek kaşığı)
1 Türk kahve fincanı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz(tuz oranı kullanılan markaya nazaran değişir)
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kabartma tozu (silme)
Mini Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç bütün gereçleri yoğurma kabına alıp yeterlice karıştırdım.
Unu denetimli biçimde ekleyip hamuru yoğurdum.
Cevizden daha küçük kesimlere ayırıp elimle açıp fırın tepsisine dizdim.
Üzerine delikler açıp 180 derecede kızarana kadar pişirdim.
Çörekleri fırından çıkartıp sıcakken üzerine tereyağı sürüp tamamladım. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun
Mini Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı