Mini Börekler Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı su
3 yemek kaşığı sirke
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
7 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
İç harcı için;
3 orta uzunluk patates
2 orta uzunluk kuru soğan
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
1 tatlı kaşığı pul biber
Aralara sürmek için;
200 gram oda sıcaklığında tereyağı
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
Çörek otu
Susam
Mini Börekler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için tüm sıvıları yoğurma kabına alalım ve çırpalım. Akabinde denetimli bir formda un ve kabartma tozu ekleyip, yoğuralım. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar hamuru yoğuralım.
Ardından 11 eşit bezelere bölelim, merdaneyle tabak büyüklüğünde açalım, her kata oda ısısında yumuşamış tereyağını sürelim.
Bütün bezelere tıpkı süreci uygulayalım ve bütün hamurları üst üste yerleştirelim. Üzerini örtüp, 1 saat dinlendirelim.
Bu sırada iç harcını hazırlayabilirsiniz iç harcı için yıkayıp soymuş olduğumuz patatesleri 4 de bölüp kaynar suya alalım ve yaklaşık 15 dk kadar pişirelim, çatalla pişip, pişmediğini denetim edebilirsiniz.
Patatesler pişerken farklı bir tavada ince doğranmış soğanları sıvı yağ da karamelize olana kadar kavurup, ocaktan alalım.
Yumuşayınca suyu süzülüp patatesleri de genişçe bir kaba alalım bir çatal yardımıyla ezelim ve kavrulmuş olan soğanları da ekleyelim.
Rendelenmiş kaşar peynirini, tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım akabinde ince kıyılmış maydanoz ekleyelim ve dinlenmiş hamurumuzu unlanmış tezgaha alalım.
Hamuru merdaneyle hafif unlayarak kare form vererek açalım rulet ile enine uzunluğuna kareler keselim iç harcını koyalım fotoğrafta gösterdiğim üzere hamurun uçlarını birleştirip, elimizle kapatalım yavaşça elimizle bastıralım ve yağlı kağıt serili tepsimize alalım yumurta sarısı sürelim.
Çörek otu ve susamla süsleyelim 200 derece fırında denetimli 35 dk pişirelim deneyecek olanlara afiyet olsun. Deneyecek olanlardan fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyor olacağım tarifle ilgili sormak istediklerinizi herzaman sorabilirsiniz .
Mini Börekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı su
3 yemek kaşığı sirke
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
7 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
İç harcı için;
3 orta uzunluk patates
2 orta uzunluk kuru soğan
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
1 tatlı kaşığı pul biber
Aralara sürmek için;
200 gram oda sıcaklığında tereyağı
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
Çörek otu
Susam
Mini Börekler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için tüm sıvıları yoğurma kabına alalım ve çırpalım. Akabinde denetimli bir formda un ve kabartma tozu ekleyip, yoğuralım. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar hamuru yoğuralım.
Ardından 11 eşit bezelere bölelim, merdaneyle tabak büyüklüğünde açalım, her kata oda ısısında yumuşamış tereyağını sürelim.
Bütün bezelere tıpkı süreci uygulayalım ve bütün hamurları üst üste yerleştirelim. Üzerini örtüp, 1 saat dinlendirelim.
Bu sırada iç harcını hazırlayabilirsiniz iç harcı için yıkayıp soymuş olduğumuz patatesleri 4 de bölüp kaynar suya alalım ve yaklaşık 15 dk kadar pişirelim, çatalla pişip, pişmediğini denetim edebilirsiniz.
Patatesler pişerken farklı bir tavada ince doğranmış soğanları sıvı yağ da karamelize olana kadar kavurup, ocaktan alalım.
Yumuşayınca suyu süzülüp patatesleri de genişçe bir kaba alalım bir çatal yardımıyla ezelim ve kavrulmuş olan soğanları da ekleyelim.
Rendelenmiş kaşar peynirini, tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım akabinde ince kıyılmış maydanoz ekleyelim ve dinlenmiş hamurumuzu unlanmış tezgaha alalım.
Hamuru merdaneyle hafif unlayarak kare form vererek açalım rulet ile enine uzunluğuna kareler keselim iç harcını koyalım fotoğrafta gösterdiğim üzere hamurun uçlarını birleştirip, elimizle kapatalım yavaşça elimizle bastıralım ve yağlı kağıt serili tepsimize alalım yumurta sarısı sürelim.
Çörek otu ve susamla süsleyelim 200 derece fırında denetimli 35 dk pişirelim deneyecek olanlara afiyet olsun. Deneyecek olanlardan fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyor olacağım tarifle ilgili sormak istediklerinizi herzaman sorabilirsiniz .
Mini Börekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı