Mini balkabagi bozulur mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
207.199
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Mini balkabağı bozulur mu?​

Dolaba sığdırmak zor olsa da yer ayırabilirseniz 5 ay hatta buzlukta 1 yıldan fazla saklayabilirsiniz ama bunu önermeyiz çünkü zaten bir sonraki senenin balkabağı mevsimi başlayacak ve tazesi çıkacaktır. Dilimlenmiş balkabağını oda sıcaklığında bırakmayın! Buzdolabında ise 3 günden fazla dayanmayacaktır.

Küçük balkabağı nerede satılır?​

Migros ve Macrocenter mağazalarında ürünlerimizi bulabilirsiniz.
Mini bal kabağı nasıl pişirilir?
İçini temizlediğiniz kabağı dilimleyin ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın. Tuz, karabiber, zeytinyağı gezdirin ve 190 derece önceden ısıttığınız fırında her iki yüzünü de 15 er dakika pişirin. İster ılık ya da sıcak servis yapın, isterseniz soğutup istediğiniz tariflerde kullanın.
Yarım balkabağı nasıl muhafaza edilir?
Bal kabağının dış kısmındaki yeşil kalın kabuğu bıçakla güzelce temizleyin. Ardından kullanacağınız boyutta küpler haline getirin. Tamamen kuruyan çiğ haldeki bal kabağı dilimlerini buzluğa uygun saklama kaplarına, buzdolabı poşetlerine ya da kilitli torbalara aktarın.

Balkabağı dışarıda bozulur mu?​

Eğer baş kabağı dilimlenmiş ise bozulma ihtimali artar. Bunun için anında derin dondurucuda ya da buz dolabında saklanması gerekir. Dışarıda var olan herhangi bir sıcak hava ile temas yapılırsa eğer bu durum bal kabağın bozulmasını hızlandırır.

Minik bal Kabaklarla ne yapılır?​

Bal Kabağı Tarifleri: Tatlıdan Tuzluya 34 Lezzet
- #1 Balkabaklı Tahinli Nefis Cheesecake. Sevde.
- #3 Bal Kabaklı Pasta. lezzetli_anlar.
- #4 Bisküvili Bal Kabaklı Pasta. Fatma Yazar.
- #5 Nefis Balkabağı Tarator.
- #6 Balkabağı Sütlüsü
- #7 Balkabağı Mücveri.
- #8 Bal Kabaklı Kurabiye (İlave Şekersiz, Yağsız)
- #9 Kabak Tatlısı Tarifi.
Minik bal kabakları ile ne yapılır?
Küçük Kabak tatlısı nasıl yapılır?
Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Kabakların sert kabuğunu ve yeşil kısımlarını bıçakla keserek temizleyip dilimleyin.
- Geniş bir tencereye kabak dilimlerini yan yana dizin (üst üste gelmemelerine dikkat edin).
- Suyunu bırakan kabakları çok kısık ateşte 20 dakika pişirin.
- Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın.
 
Geri
Üst