AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mimoza cicegi nasil bir cicektir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.899
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Mimoza çiçeği nasıl bir çiçektir?​

Mimoza ağacı bir süs bitkisidir ve özellikleri diğer süs bitkilerinden farklıdır. Mimozalar kış sonunda ilkbahar döneminde açarlar. Mimozanın ana vatanı ise Avustralya’dır ama Ege ve Akdeniz Bölgelerinde de yetişmektedir. Mimoza süs ağacı olarak oldukça dekoratif bir görüntüye sahiptir.

Mimoza ağacı kaç yılda büyür?​

Mimoza ağacı kış aylarında yaprakarını dökmez. Kış sonuna doğru açan çiçekleri, yazın da gölgesiyle en güzel süs ağaçlarındandır. Mimoza ağacı büyürken sizi üzmez. Mimoza ağacının boyu 20 yılda 15 metreye ulaşır.

Mimoza çiçeği kokar mı?​

Mimoza çiçeği kokar mı?
Sarı çiçekli mimoza çiçeği yani gümüşi akasya (Acacia dealbata) baklagiller (fabaceae) ailesindendir. Sarı renkli küçük çiçekleri çok güzel kokar.

Türkiye’de mimoza nerede yetişir?​

Türkiye’de mimoza nerede yetişir?
Bir tür süs bitkisi olarak karşımıza çıkan mimoza ağacı, diğer süs bitkilerine nazaran kış sonu ve ilkbaharın gelmesi ile birlikte açar. Ana vatanı Avustralya olmakla birlikte ülkemizde Akdeniz ve Ege bölgelerinde denize yakın bölgelerde yetişirler.

Mimoza neyin sembolü?​

8 Mart Kadınlar Günü’nün Sembolü: Mimoza Mimoza çiçeği, tüm dünyada 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sembolü olarak biliniyor.

Mimoza soğuğa dayanıklı mı?​

Diğer süs bitkilerinin aksine mimoza ağacı kış sonu ile ilkbahar başlangıcı açar. Kış aylarının sonuna doğru çiçek açmasına rağmen soğuğa da çok dayanıklı değildir. Dayanabileceği en yüksek hava sıcaklığı -7 ve -8 derecedir. Mimoza çiçeğinin ülkemizde bilinen adı küstüm çiçeği ya da dokunma bana çiçeğidir.

Mimoza ağacı ne zaman dikilir?​

Mimoza ağacı ne zaman dikilir?
-Ekim Zamanı dış mekanda şubat,mart, Nisan, Mayıs,eylül,ekim ayları uygun şartlar sağlandığında iç mekanda kış aylarıda ekilebilir. -Çimlendirme ortamı Sıcaklığı 20-22 derecedir. -Tohumlar toprağın 0,5-1 cm kadar altına ekilmelidir. -Çimlenme süresi 14-28 gündür.

Mimoza Çiçeği saksıda yetişir mi?​

Mimoza Çiçeği saksıda yetişir mi?
Bol güneş alan, rüzgarlara karşı korunaklı bir balkonda da mimoza yetişir. Onu büyük bir saksıya yerleştirin. Saksının yarısını orman toprağı, yarısını da bahçe toprağıyla doldurun. Düzenli biçimde, aşırıya kaçmadan suyunu verin.
Mimoza ağacı ne kadar büyür?​
Çiçekler kokulu ve pembe tonlarında, yaklaşık 1½ inç uzunluğundadır. Uygun bakımla, bu ağaçlar ortalama olarak 15 yıla kadar dayanır. 20-30 metre boyunda büyüyebilirler. Mimosa, son derece hızlı büyüyen yaprak döken bir ağaçtır. Ortalama olarak, 20 ila 40 feet yüksekliğe kadar büyür.
Mimoza çiçeği ne zaman çiçek açar?​
Mimoza ağacı bir süs bitkisidir. Diğer süs bitkilerinin aksine mimoza ağacı kış sonu ile ilkbahar başlangıcı açar. Kış aylarının sonuna doğru çiçek açmasına rağmen soğuğa da çok dayanıklı değildir.

Mimoza ağacı hangi iklimde yetişir?​

Mimoza ağacı hangi iklimde yetişir?
Mimoza iklim isteği : Ilıman iklimde rahat yetişir.Don olaylarına karşı korunmalıdır. Nitelikli, geçirgen ve kireçsiz toprak sever.

Mimoza neden kadınlar gününün simgesi?​

Mimoza neden kadınlar gününün simgesi?
‘Dünya emekçi kadınlar günü simgesi mimozaymış. Çünkü mimozanın uçucu çiçekleri, kırılması zor dalları aslında bir kadını anlatır. Yani üflediğinizde çiçeklerin yaprağının nasıl uçtuğunu anlamayacağınız kadar kırılgan da olabilir ama onu dalından koparmaya çalıştığınızda öyle bir direnir ki söküp alamazsınız.
 
Mimoza çiçeği, zarif ve etkileyici bir süs bitkisi olarak tanınır. Kış sonu ve ilkbaharda açan sarı çiçeklerle göz alıcı bir görünüme sahiptir. Anavatanı Avustralya olsa da Türkiye'de de Akdeniz ve Ege bölgelerinde yetişebilir. Mimoza ağacının gelişimi oldukça hızlı olup 20 yılda 15 metreye kadar uzayabilir.

Mimoza çiçeği, oldukça güzel bir kokuya sahiptir. Sarı renkli ve küçük çiçekleriyle hoş bir koku yayarak çevresine keyifli bir atmosfer katar. Diğer süs bitkilerinden farklı olarak mimoza ağacı kış sonu ile ilkbahar başlangıcında çiçek açar ve sıcaklık olarak -7 ila -8 dereceye kadar dayanabilir.

Mimoza ağacı, uygun şartlar sağlandığında saksıda da yetiştirilebilir. Bol güneş alan bir balkonda büyük bir saksıya dikilerek bakıldığında sağlıklı bir şekilde büyüyebilir. Toprak seçimi ve sulama konularına dikkat edilerek mimoza ağacı saksıda da büyüyebilir.

Mimoza ağacı, ılıman iklimde ve nitelikli, geçirgen, kireçsiz topraklarda rahatlıkla yetişebilir. Don olaylarına karşı korunarak ve uygun bakım sağlanarak sağlıklı bir şekilde gelişimini sürdürebilir.

Mimoza çiçeği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün sembolü olarak bilinir. Mimoza'nın uçucu çiçekleri ve kırılgan görünümü, kadınları sembolize eder. Üflediğinizde hafifçe savrulan yaprakları, güçlü bir direnç göstererek koparılmaya karşı savaş veren kadın gücünü temsil eder. Bu nedenle 8 Mart Kadınlar Günü'nde mimoza çiçeği anlam taşır.
 
Geri
Üst