Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Mimarlar ne kadar para aliyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Mimarlar ne kadar para alıyor?​

Kariyerinde Maaşlar

Mimarlar ne kadar maaş alır 2022?​

Mimar eğer mesleğinde 5 yıllık tecrübeliyse memurluk derecesi 6/3 olarak belirlenir. Bu mimarın alacağı aylık maaş 9 bin 350 TL’ye denk gelir. Mimar eğer mesleğinde 10 yıllık tecrübeliyse memurluk derecesi 4/2 olarak belirlenir. Bu mimarın alacağı aylık maaş 9 bin 780 TL’ye denk gelir.
Iyi bir iç mimar ne kadar kazanır?
Kariyerinde Maaşlar

En düşük mimar maaşı ne kadar?​

MÜHENDİS, MİMAR VE ŞEHİR PLANCILARI İÇİN 2022 YILI ASGARİ ÜCRETİ 7850 TL OLARAK BELİRLENDİ TMMOB Yönetim Kurulu tarafından alınan karar uyarınca ücretli çalışan Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Asgari Ücreti 2022 yılı için brüt 7.850 TL olarak tespit edildi.

Yeni mezun mimarlar ne kadar maaş alır?​

Kazanacağın para sana kalmış. Öncelikle dilinize,çevrenize ve en önemlisi eğitim kalitenize bağlı olarak 2 farklı mecrada işe girebilirsiniz.(devlet-özel) Türkiyede ortalama bir üniversiteden yeni mezunsanız özel ofislerde en az 2000, en fazla 3000 tl civarı başlarsınız. Kamuda ise bu para 3750tl dir.
Mimarlar fakir mi?
Amerika’nın 2013 yılı yıllık gelir oranlarında, mimarların yıllık kazançları 74 bin dolar civarında iken; en üstteki %10’luk dilimin yıllık kazancı 120 bin, en alttaki %10’luk dilimin yıllık kazancı ise 45 bin dolar civarında. Görüldüğü gibi mimarlar fakir değil ama zengin olmadıkları da kesin.
Ülkelere Göre Ortalama Mimarlık Eğitim Ücretleri ve Ortalama Mimar Maaşları

Geri