AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mimarlar hangi alanda calisir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Mimarlar hangi alanda çalışır?​

Özellikle inşaat şirketlerinde, mimarlık ofislerinde, mimari danışmanlık firmalarında ve yapı denetim firmalarında mimarlar için istihdam olanakları vardır. Bunun yanı sıra mimarlar tasarım ofislerinde, mobilya firmalarında ve ya devlet sektöründe de çalışabilirler.

Mimarlar başka iş yapabilir mi?​

Mimarlar kamuda özellikle de belediyede mimar olmak, bayındırlık ve iskan bakanlığında çalışmak denetçi olmak gibi alanlarda da çalışabilirken özel sektörde projecilik saha mühendisliği de yapabilirler.

Mimarlık okuyan ne iş yapar?​

Mimarlık okuyan ne iş yapar?
Mimarlar Nerede Çalışabilir?
- İnşaat Şirketleri.
- Mimarlık Ofisleri.
- Mimari Danışmanlık Firmaları
- Yapı Denetim Firmaları
- Yapı Dekorasyon Şirketleri.
- Tasarım Ofisleri.
- Mobilya Firmaları

Belediyede çalışan mimar ne iş yapar?​

Belediyede çalışan mimar ne iş yapar?
belediye sınırları dışında ki parsellere yapılacak yapılara aynen belediye gibi mimari denetim yapar, ruhsat verir, inşaatı denetleyerek kullanma izni verirler…

Mimarlar ne kadar para alıyor?​

Mimarlıkta Kariyere Göre Gelir Seviyeleri. Yeni başlayan mimarların aylık gelir ortalaması 4255 TL’dir, bu rakam İngilizce bilenlerde 5016 TL’ye yükselmektedir. 5 yıl deneyimli ortalama mimarın aylık geliri 8016 TL olarak bildirilmiştir, İngilizce bilenlerde bu rakam 9560 TL olarak bulundu.

Bir yılda kaç mimar atanıyor?​

KPSS 2021/5 merkezi atamalarda Mimar kontenjanı için 3 atama yapılmış olup aşağıda taban puanları belirtilmiştir. Nitelik kodlarının açıklamalarına tablonun aşağısından ulaşabilirsiniz. Mimar atamalarında belirttiğimiz nitelikler kurum ve kuruluşlara göre farklılık göstermektedir.

Ortalama bir mimar ne kadar kazanır?​

Ortalama bir mimar ne kadar kazanır?
Yeni başlayan mimarların aylık gelir ortalaması 4255 TL’dir, bu rakam İngilizce bilenlerde 5016 TL’ye yükselmektedir. 5 yıl deneyimli ortalama mimarın aylık geliri 8016 TL olarak bildirilmiştir, İngilizce bilenlerde bu rakam 9560 TL olarak bulundu.

Mimar ne kadar maaş alıyor 2021?​

Mimar ne kadar maaş alıyor 2021?
Mimar maaşı ortalama aylık 7939 _TL’dir. En düşük Mimar maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 11625 _TL’dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız.

Mimarlar ne kadar maaş alır 2022?​

MÜHENDİS, MİMAR VE ŞEHİR PLANCILARI İÇİN 2022 YILI ASGARİ ÜCRETİ 7850 TL OLARAK BELİRLENDİ TMMOB Yönetim Kurulu tarafından alınan karar uyarınca ücretli çalışan Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Asgari Ücreti 2022 yılı için brüt 7.850 TL olarak tespit edildi.

2021 de kaç mimar atandı?​

KPSS 2021/5 merkezi atamalarda Mimar kontenjanı için 3 atama yapılmış olup aşağıda taban puanları belirtilmiştir. Nitelik kodlarının açıklamalarına tablonun aşağısından ulaşabilirsiniz.

Mimarlar genellikle inşaat sektöründe, mimarlık ofislerinde, yapı denetim firmalarında, mimari danışmanlık firmalarında ve devlet sektöründe çalışma imkanına sahiptirler. Ayrıca tasarım ofisleri, mobilya firmaları gibi alanlarda da iş bulabilirler.

Mimarlar aynı zamanda kamuda da çalışabilirler. Belediyelerde, bayındırlık ve iskan bakanlığında, denetçi olarak veya mimari denetim yaparak görev alabilirler. Özel sektörde ise proje yöneticiliği ve saha mühendisliği gibi farklı alanlarda da çalışabilirler.

Mimarlık okuyan kişiler genellikle aşağıdaki alanlarda iş bulabilirler:
- İnşaat Şirketleri
- Mimarlık Ofisleri
- Mimari Danışmanlık Firmaları
- Yapı Denetim Firmaları
- Yapı Dekorasyon Şirketleri
- Tasarım Ofisleri
- Mobilya Firmaları

Belediyede çalışan bir mimar genellikle belediye sınırları dışındaki yapıların mimari denetimini yapar, ruhsat verir, inşaatı denetleyerek kullanma izni verir.

Mimarların maaşları genellikle deneyimlerine ve niteliklerine göre değişebilir. Yeni başlayan bir mimarın aylık geliri yaklaşık 4255 TL iken, 5 yıl deneyimli bir mimarın aylık geliri 8016 TL civarında olabilir. İngilizce bilen mimarlar genellikle daha yüksek maaşlar alabilirler.

2021 yılında KPSS merkezi atamalarda 3 mimar kontenjanı için atama yapıldığı bilgisi verilirken, 2022 yılı asgari ücretin mühendis, mimar ve şehir plancıları için brüt 7.850 TL olarak belirlendiği ifade edilmiştir.

Geri