Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Mimari restorasyon nerede calisabilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Mimari restorasyon nerede çalışabilir?​

Mimari Restorasyon programı mezunları; Restorasyon konularında faaliyet gösteren kamu (Kültür ve Turizm Bakanlığı ve konservasyon merkez laboratuvarı, Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü) ve özel kuruluşların laboratuvar, şantiye ve bürolarında, vakıfların düzenlediği restorasyon işlerinde, müze ve …

Mimari restorasyon hangi bölümlere geçiş yapabilir?​

Mimari restorasyon hangi bölümlere geçiş yapabilir?
Mimari restorasyon mezunu olarak adayların DGS ile geçiş yapabildiği, mimari restorasyon DGS bölümleri şunlardır:
- El Sanatları
- Eski Çini Onarımları
- Geleneksel Türk El Sanatları
- Geleneksel Türk Sanatları
- İç Mimarlık.
- İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı
- Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım.
- Mimarlık.

Mimari restorasyon iş imkanı var mı?​

İl Özel İdareleri, Arkeolojik Kazılar, Restorasyon Projeleri, Mimari Danışmanlık Şirketleri ve de Arkeolojik Kazılar gibi pek çok çeşitli alanda kendilerine iyi bir iş imkanı bulabilirler.

Restoratör nasıl bir meslektir?​

Restoratör nasıl bir meslektir?
Restoratör bilimsel ve teknik bilgileri birleştirerek estetik bir bakış açısıyla tarihi ve kültürel varlıkları korumak ve estetik bakış açısını eserlere uygulamaktır. Bu alandan mezun kişiler restoratör olarak görev yapabilmektedir.
Mimari Restorasyon okumak zor mu?​
Mimari Tasarım, Teknik Resim ve Bilgisayar Destekli Çizim dersleri Mimari Restorasyon Bölümün temellerini oluşturur. Bu üç ders Mimari Restorasyon Bölümün en zor dersleri olmakla birlikte sınavları uygulamalı bir şekilde gerçekleştirilir.

Mimari Restorasyon nedir kaç yıllık?​

Mimari Restorasyon nedir kaç yıllık?
Mimari Restorasyon, üniversitelerde Meslek Yüksekokulu kapsamında eğitimi verilmekte olan 2 yıllık bir önlisans bölümüdür.

Mimari Restorasyon bölümünde hangi dersler var?​

Mimari Restorasyon Bölümü Dersleri Nelerdir?
- Tarihi Eserlerin Korunması ve Restorasyonu,
- Geleneksel Yapı elemanları,
- Bilgisayarlı Anlatım Teknikleri,
- Geleneksel Yapılar ve Mekan Çözümlemeleri,
- Rölöve,
- Ahşap Malzeme ve Yapı Teknikleri,
- Geleneksel Desen Teknikleri,
- Mimarlık ve Sanat Tarihi,

Mimari Restorasyon bitirince ne olur?​

Mimari Restorasyon bitirince ne olur?
Mimari Restorasyon Programı mezunları “Ön Lisans Diploması’na sahip olarak, “Restorasyon Teknikeri” unvanı almaktadırlar. Mimari Restorasyon programını bitirenler mimari sanat eserlerinin tanımlanması, korunması ve tanıtılması ile ilgili çalışmalar yapar, koruma çalışmalarını projelendirir ve yürütür.

2 yıllık mimari Restorasyon Bölümü mezunları ne iş yapar?​

Mimari Restorasyon Programı mezunları; Kültür ve turizm varlıklarının bağlı olduğu kuruluşlarda, Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğünde, Müze ve saraylarda ya da özel kuruluşlarda kariyer oluşturma imkânına sahiptir.

Restoratör maaşları ne kadar?​

Restoratör maaşları ne kadar?
Restoratörler kamu kurumlarında çalışabilmek için KPSS’den yeterli puanı almalıdırlar. Daha sonrasında, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışabilirler. Kamu kurumlarına bağlı olarak çalışan Restoratörlerin 2021 yılı için açıklanan ortalama maaşları 3.768 TL- 4.710,58 TL aralığındadır.
 
Mimari restorasyon, tarihi ve kültürel varlıklar üzerinde çalışan, bu eserleri korumak, restore etmek ve gelecek nesillere aktarmakla sorumlu olan önemli bir meslektir. Mimari restorasyon programı mezunları, genellikle kamu kurumlarında ve özel sektörde çeşitli alanlarda iş imkanları bulabilmektedir.

Mimari restorasyon mezunları; Kültür ve Turizm Bakanlığı ve konservasyon merkez laboratuvarı, Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü gibi kamu kurumlarında ve özel kuruluşların laboratuvar, şantiye ve bürolarında, vakıfların düzenlediği restorasyon işlerinde, müze ve saraylarda, restorasyon projelerinde, arkeolojik kazılarda, mimari danışmanlık şirketlerinde ve pek çok farklı alanda çalışma imkanına sahip olabilirler.

Mimari restorasyon mezunları aynı zamanda Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile çeşitli bölümlere de geçiş yapabilmektedir. Bunlar arasında El Sanatları, Eski Çini Onarımları, Geleneksel Türk El Sanatları, Geleneksel Türk Sanatları, İç Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım, Mimarlık gibi bölümler bulunmaktadır.

Meslek Yüksekokulu kapsamında eğitim verilen mimari restorasyon programı genellikle 2 yıllık bir önlisans programıdır. Program boyunca öğrenciler, tarihi eserlerin korunması ve restorasyonu, geleneksel yapı elemanları, bilgisayarlı anlatım teknikleri, rölöve, ahşap malzeme ve yapı teknikleri, geleneksel desen teknikleri gibi dersler alırlar.

Mimari restorasyon programını başarıyla tamamlayan mezunlar, "Restorasyon Teknikeri" unvanını alırlar. Mezunlar, mimari sanat eserlerinin tanımlanması, korunması, tanıtılması, koruma çalışmalarının projelendirilmesi ve yürütülmesi gibi alanlarda çalışabilirler.

Mimari restorasyon mezunlarının iş imkanları oldukça geniştir. İl Özel İdareleri, arkeolojik kazılar, restorasyon projeleri, mimari danışmanlık şirketleri gibi çeşitli alanlarda kendilerine iyi bir iş imkanı bulabilirler. Kamu kurumlarında çalışan restoratörlerin ortalama maaşları 2021 yılı için 3.768 TL ile 4.710,58 TL arasında değişmektedir. Bu meslek, sabır, özen ve teknik bilgi gerektiren önemli bir alandır ve tarihi eserlerin korunmasında kritik bir rol oynar.
 
Geri
Üst