Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Mimari restorasyon nasil bir meslek?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
44.834
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Mimari restorasyon nasıl bir meslek?​

Mimari Restorasyon tarihsel ve kültürel anlamda değer taşıyan Mimari nesnelerin, bilimsel ve doğru yöntemlerle korunmasını ve onarılmasını sağlayarak geleceğe aktarılmasını sağlayan bir meslek dalıdır. Mimari Restorasyon bölümü öğrencileri programdan mezun olunca her tür yapının bakım ve onarım işlerini yaparlar.

Restoratör Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?​

Mimari Restorasyon Programı Bulunan Tüm Üniversiteler
- AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ (2 Yıllık)
- AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ (İÖ) (2 Yıllık)
- AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ (2 Yıllık)
- AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (2 Yıllık)
- AKSARAY ÜNİVERSİTESİ (2 Yıllık)
- ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ (2 Yıllık)

2 yıllık mimari restorasyon Bölümü ne iş yapar?​

2 yıllık mimari restorasyon Bölümü ne iş yapar?
Mimari Restorasyon Bölümünden mezun olan teknikerleri koruma ve de restorasyona dair olan bilgi ve bilince sahip olan teknik personel ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen bölümdür. Mimari restorasyon bölümü mezunları ayrıca binalarda restorasyon çalışmaları içinde çok çaba harcarlar.

Mimari restorasyon Bölümü kaç yıllık?​

Mimari Restorasyon, üniversitelerde Meslek Yüksekokulu kapsamında eğitimi verilmekte olan 2 yıllık bir önlisans bölümüdür.

2 yıllık mimarlık 4 yıllığa tamamlama nasıl olur?​

Ülkemizde 2 yıllık ön lisans bölümlerinden birisi mimari restorasyon bölümüdür. Bu bölümü okuyan çoğu kişi sonrasında dikey geçiş sınavına girerek bölümü 4 yıllığa tamamlamak istemektedir. Bunun için de mimari restorasyon dikey geçiş sınavına girilmesi gerekmektedir.

Restoratör olmak için hangi bölüm?​

Restoratör olmak için hangi bölüm?
Restoratör olmak isteyen kişiler üniversitelerin kültür varlıklarını koruma ve onarım bölümlerinden 4 yıllık eğitim aldıktan sonra restoratör olarak görev alabilirler. Aynı zamanda mimari restorasyon bölümlerinde 2 yıllık eğitim aldıktan sonra da restoratör olarak görev yapmak mümkündür.
 
Mimari restorasyon, tarihsel ve kültürel değer taşıyan mimari eserlerin korunmasını ve onarılmasını sağlayarak gelecek nesillere aktarmayı amaçlayan bir meslek dalıdır. Bu alanda çalışan profesyoneller, yapılarda restorasyon işlemlerini gerçekleştirirken bilimsel ve doğru yöntemleri kullanarak eserlerin orijinal haline en yakın şekilde geri dönmesini sağlarlar.

Mimari Restorasyon bölümü öğrencileri, mezun olduklarında her türlü yapının bakım ve onarım işlerini yapabilirler. Bu bölümde eğitim gören öğrenciler ayrıca mimari eserlerin tarihsel, kültürel ve sanatsal değerlerini anlamak, korumak ve restorasyon süreçlerini planlamak konularında da bilgi sahibi olurlar.

Mimari Restorasyon bölümü 2 yıllık bir önlisans programıdır. Bu programı tamamlayan öğrenciler, mimari restorasyon teknikeri unvanı ile mezun olurlar. Mezunlar, restorasyon ve koruma projelerinde çalışabilir, binalarda restorasyon çalışmalarına katkıda bulunabilirler.

Mimari restorasyon bölümünden mezun olan bireylerin, restorasyon teknikerleri olarak çalışarak koruma ve restorasyon konusundaki bilgi ve birikimlerini uygulamada kullanmaları beklenir. Aynı zamanda binalarda gerçekleştirilen restorasyon projelerinde aktif rol alabilirler.

Restoratör olmak isteyen kişiler genellikle kültür varlıklarını koruma ve onarım bölümlerinden 4 yıllık eğitim alarak bu alanda uzmanlaşırlar. Ancak mimari restorasyon bölümlerinden de 2 yıllık eğitim alarak restoratör olarak görev almak mümkündür. Bu sayede, tarihsel ve kültürel mirasın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması sürecinde önemli bir rol üstlenebilirler.
 
Geri
Üst