- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 134.382
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Mimari proje kapağında hangi bilgiler bulunur?
Mimari Proje Kapağı Diğer projelerde olduğu gibi, bu paftanın başında da arsa, proje, proje müellifi, müteahhit ve arsa sahibi gibi bilgilerin bulunduğu bir kapak bulunur.Mimari kesin proje nedir?
değerlendirmelerden sonra son şeklini alarak çizilen ön projenin daha ayrıntılı olarak geliştirilmiş haline kesin proje deniyor. Kesin projede mimari projenin, statik ve tesisat projeleriyle olan uyumu daha teknik düzeyde ele alınıyor. Kesin proje çizimi ölçeği genellikle 1/100 olarak hesaplanıyor.Proje onayı alımı için gerekli prosedür nasıl işlemektedir?
Proje Onayı İçin Gerekli Belgeler
Bir mimari projede hangi bilgiler ve çizimler yer alır?
Kesin projede; vaziyet planı ile kat planları, çatı planı, asma tavan planları, kesitler, görünüşler ve detay listesi bulunur. Vaziyet Planı : 1- Başka bir ölçekte istenmemişse genellikle 1/200 ölçekli çizilir. 2- Hakim rüzgar, manzara ve kuzey yönü işaretleri aynı yerde toplu olarak gösterilir.
Mimari projede neler yer alır?
Yapının kesit, plan, bağlantı detayları; malzemesi, yerleşim planları, içyapısı hakkında mimari ve teknik olarak bilgi veren binanın dış cephesi ve yapının diğer binalarla uyumu hakkında estetik kaygı güden projelere Mimari Proje denir.1 500 ölçekli plan nasıl çizilir?
1/500 ölçek: Çizilecek gerçek ölçü 1.000’e bölünür ve çıkan sonucun iki katı alınarak çizilir. 1/500 ölçek örnek: Gerçekte 100 cm (bir metre ) olan bir çizgi proje üzerinde 0,2 cm (iki milim) olarak çizilir.Projelerde mimari planlar kaç mm?
Projelerde mimari planlar 0.2 mm, kuvvetli akım kolon hatları 0,6 mm, linyeler 0,4 – 0,5 mm, zayıf akım hatları 0,2 – 0,3 mm kalınlıkta çizgi ile çizilecek, bilgisayarda Autocad vb. benzeri program ile çizim yapılmamış ise bütün yazılarda şablon kullanılacaktır.
Mevcut ruhsat projesi nasıl alınır?
Yapı ruhsatı almak için belediye yada valilik bürolarına yapı sahipleri veya kanuni vekillerince dilekçe ile müracaat ediliyor. Yapı ruhsatı alma şartları için tapu, mimari proje, statik proje, elektrik projeleri gibi belgelerin ibraz edilmesi gerekiyor..