AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mimari cizim icin gerekli evraklar nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Mimari çizim için gerekli evraklar nelerdir?​

Bir yapının hayata geçirilmesindeki ilk adım, mimari taslak projesi ile ilgili ön çalışmaların yapılıp mimarlar tarafından mimari projenin genel hatlarının belirlenmesidir….Bir mimari projenin çizilebilmesi için gereken temel evraklar ;
Proje onayı alımı için gerekli prosedür nasıl işlemektedir?
Proje Onayı İçin Gerekli Belgeler

Evin planını nereden bulabilirim?​

Mimari projeler kanunen yetkilendirilmiş proje firmalarından alınabilmektedir. Mimari proje ile birlikte istenen vaziyet planı nereden alınır sorusuna verilecek cevap da tapu kadastro müdürlükleridir…
Mimari plan nereden alınır?
Mimari projeler sizin belirleyeceğiniz ve kanunen yetkilendirilmiş proje firmalarından alınabilmektedir. Mimari proje ile birlikte sizden istenecek vaziyet planı ise Tapu Kadastro Müdürlüklerinden alınabilmektedir.
Kesin projede; vaziyet planı ile kat planları, çatı planı, asma tavan planları, kesitler, görünüşler ve detay listesi bulunur. Vaziyet Planı : 1- Başka bir ölçekte istenmemişse genellikle 1/200 ölçekli çizilir. 2- Hakim rüzgar, manzara ve kuzey yönü işaretleri aynı yerde toplu olarak gösterilir.
Mevcut ruhsat projesi nasıl alınır?
Yapı ruhsatı almak için belediye yada valilik bürolarına yapı sahipleri veya kanuni vekillerince dilekçe ile müracaat ediliyor. Yapı ruhsatı alma şartları için tapu, mimari proje, statik proje, elektrik projeleri gibi belgelerin ibraz edilmesi gerekiyor..

Mimari proje ön onay nedir?​

Mimari uygulama projesi tamamlanarak (gerekli evrakların da mimara teslim edilmesiyle) ilgili belediyeden ön onay alınır. Ön onay aşamasından sonra proje toplam inşaat alanı 200m2 üzerinde ise mimar tarafından yapı denetim sistemine proje bilgileri girilir ve havuzdan bir yapı denetim firması atanması talep edilir.

Geri