Mimar Sinan Üniversitesi Fındıklı Kampüsünde birçok farklı bölüm bulunmaktadır. Üniversitenin mimarlık, güzel sanatlar, tasarım, müzik ve sahne sanatları gibi alanlarda eğitim veren bölümleri mevcuttur. Mimarlık bölümü öğrencilere mimarlık prensiplerini öğretirken, güzel sanatlar bölümü öğrencilere resim, heykel ve grafik gibi sanat dallarını öğretmektedir. Tasarım bölümü ise öğrencilere endüstriyel tasarım, iç mimarlık ve moda tasarımı gibi konularda eğitim vermektedir. Müzik bölümü öğrencilere müzik teorisi, enstrüman çalma ve vokal eğitimi gibi konuları içermektedir. Sahne sanatları bölümü ise öğrencilere tiyatro, dans ve performans sanatları üzerine eğitim sunmaktadır.
İçindekiler
Fotoğrafçılık bölümü Fındıklı Kampüsünde bulunur.
Tasarım bölümü Fındıklı Kampüsünde eğitim verir.
Heykel bölümü Fındıklı Kampüsünde yer alır.
Grafik Tasarımı bölümü Fındıklı Kampüsünde faaliyet gösterir.
Moda Tasarımı bölümü Fındıklı Kampüsünde yer alır.
İçindekiler
Mimar Sinan Üniversitesi Fındıklı Kampüsünde Hangi Bölümler Var?
Mimar Sinan Üniversitesi Fındıklı Kampüsü, çeşitli disiplinlerde eğitim veren birçok bölümü bünyesinde barındırmaktadır. Üniversitenin Fındıklı Kampüsünde aşağıdaki bölümler bulunmaktadır:
1. Mimarlık Fakültesi
Mimarlık Fakültesi, mimarlık eğitimi veren birimdir. Öğrencilere mimarlık alanında teorik ve pratik bilgiler sunarak mezun olmalarını sağlar.
2. Güzel Sanatlar Fakültesi
Güzel Sanatlar Fakültesi, resim, heykel, seramik, fotoğraf gibi sanat disiplinlerinde eğitim veren birimdir. Öğrencilere sanatsal yeteneklerini geliştirme imkanı sunar.
3. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, iç mekan tasarımı ve çevre düzenlemesi konularında eğitim veren birimdir. Öğrencilere estetik ve fonksiyonel mekanlar tasarlama becerisi kazandırır.
4. Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü
Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü, ürün tasarımı ve endüstriyel tasarım konularında eğitim veren birimdir. Öğrencilere yaratıcı ve işlevsel ürünler tasarlama yeteneği kazandırır.
5. Sahne ve Gösteri Sanatları Bölümü
Sahne ve Gösteri Sanatları Bölümü, tiyatro, dans, müzik gibi gösteri sanatları alanlarında eğitim veren birimdir. Öğrencilere sahne performansı ve sanatsal ifade becerileri kazandırır.
6. Sinema ve Televizyon Bölümü
Sinema ve Televizyon Bölümü, film ve televizyon yapımcılığı konularında eğitim veren birimdir. Öğrencilere sinema ve televizyon sektöründe çalışma fırsatı sunar.
7. Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü
Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, biyoloji ve genetik alanlarında eğitim veren birimdir. Öğrencilere moleküler düzeyde biyolojik süreçleri anlama ve araştırma yapma yeteneği kazandırır.
8. İşletme Bölümü
İşletme Bölümü, işletme ve yönetim konularında eğitim veren birimdir. Öğrencilere iş dünyasında liderlik ve yönetim becerileri kazandırır.
9. İletişim Fakültesi
İletişim Fakültesi, iletişim, gazetecilik, halkla ilişkiler gibi alanlarda eğitim veren birimdir. Öğrencilere iletişim becerileri ve medya alanında çalışma imkanı sunar.
10. Edebiyat Fakültesi
Edebiyat Fakültesi, Türk dili ve edebiyatı, batı dilleri ve edebiyatları, tarih gibi alanlarda eğitim veren birimdir. Öğrencilere kültürel ve tarihsel bilgiler sunar.
11. Müzik Fakültesi
Müzik Fakültesi, müzik eğitimi veren birimdir. Öğrencilere enstrüman çalma, müzik teorisi ve kompozisyon gibi konularda eğitim imkanı sunar.
12. Resim Bölümü
Resim Bölümü, resim sanatı üzerine eğitim veren birimdir. Öğrencilere resim teknikleri ve sanatsal ifade becerileri kazandırır.
13. Heykel Bölümü
Heykel Bölümü, heykel sanatı üzerine eğitim veren birimdir. Öğrencilere heykel yapım teknikleri ve sanatsal yeteneklerini geliştirme imkanı sunar.
14. Seramik Bölümü
Seramik Bölümü, seramik sanatı üzerine eğitim veren birimdir. Öğrencilere seramik yapım teknikleri ve sanatsal ifade becerileri kazandırır.
15. Fotoğraf Bölümü
Fotoğraf Bölümü, fotoğrafçılık üzerine eğitim veren birimdir. Öğrencilere fotoğrafçılık teknikleri ve görsel anlatım becerileri kazandırır.
16. Tiyatro Bölümü
Tiyatro Bölümü, tiyatro sanatı üzerine eğitim veren birimdir. Öğrencilere sahne performansı, oyunculuk ve dramaturji konularında eğitim sunar.
17. Dans Bölümü
Dans Bölümü, dans sanatı üzerine eğitim veren birimdir. Öğrencilere dans teknikleri ve sahne performansı becerileri kazandırır.
18. Müzikoloji Bölümü
Müzikoloji Bölümü, müzik tarihi ve müzik kuramı üzerine eğitim veren birimdir. Öğrencilere müzik analizi ve araştırma becerileri kazandırır.
19. Felsefe Bölümü
Felsefe Bölümü, felsefe disiplinleri üzerine eğitim veren birimdir. Öğrencilere felsefi düşünce ve eleştirel analiz becerileri kazandırır.
Mimar Sinan Üniversitesi Fındıklı Kampüsünde Hangi Bölümler Var?
Mimarlık bölümü Fındıklı Kampüsünde bulunur. |
Fine Arts (Güzel Sanatlar) bölümü Fındıklı Kampüsünde yer alır. |
Geleneksel Türk Sanatları bölümü Fındıklı Kampüsünde eğitim verir. |
Resim bölümü Fındıklı Kampüsünde faaliyet gösterir. |
Müzik bölümü Fındıklı Kampüsünde yer alır. |
Fotoğrafçılık bölümü Fındıklı Kampüsünde bulunur.
Tasarım bölümü Fındıklı Kampüsünde eğitim verir.
Heykel bölümü Fındıklı Kampüsünde yer alır.
Grafik Tasarımı bölümü Fındıklı Kampüsünde faaliyet gösterir.
Moda Tasarımı bölümü Fındıklı Kampüsünde yer alır.