AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mimar olmak icin lisede hangi bolum okunmali?

Editör

Yeni Üye

Mimar olmak için lisede hangi bölüm okunmalı?​

İç mimarlık bölümünü seçmek isteyen kişilerin hazırlanması gereken bölüm eşit ağırlık olarak ifade edilebilir. Eşit ağırlık bölümünü seçen kişilerin iç mimarlık seçmeleri mümkün olmaktadır.

Mimarlık Bölümü için çizim yeteneği gerekir mi?​

Sonuç olarak, mimarlık okumak veya mimar olmak için çizim yeteneği kesinlikle şart değil. Mimarlık çizimleri öğrenilebilir ve geliştirilebilir kurallar çerçevesinde olabileceği gibi, hayal gücünüzle geliştirdiğiniz size özel teknikler de içerebilir.

Mimar olmak için kaç puan almak gerekir?​

Mimar olmak için kaç puan almak gerekir?
MİMARLIK İÇİN KAÇ NET GEREKİR? İstanbul Üniversitesi Mimarlık bölümünden örnek verecek olursak, burada eğitim görmek isteyen bir mimar adayının TYT’den 96 net, AYT’den 61 net yapması gerekiyor.

Mimar olmak için hangi bölüm okunur?​

Mimarlık, üniversitelerde Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Mimarlık bölümü Sayısal puan türünden öğrenci kabul eder.

Mimarlık için hangi yetenek gerekir?​

Titizlik, çalışkanlık, sorumluluk sahibi olmak ve işine sahip çıkmak bence en önde gelen özellikler. Ayrıca mimarlığın teknik bir iş olduğunu unutmamak, teknik bilgilerle güçlenmek ve donanımı arttırmak da son derece önemli. Yine çok önemli bir başka karakter özelliği de merak ve öğrenme isteğini hiç kaybetmemek.

Mimarlık en az kaç puan?​

Mimarlık en az kaç puan?
Devlet okullarında mimarlık okumayı düşünen bir üniversite adayının iyi bir okul için Sayısal puan türünde 400 üzeri puan alması gerekiyor. Ancak bu veriler okula ve yıla göre değişiklik gösteriyor.

Mimarlık hangi puan türü ile alıyor?​

Mimarlık Bölümü 2019 2018 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması ise Şöyle:
Üniversite | Bölüm | Puan Türü
KTO KARATAY ÜNİ. (KONYA) | Mimarlık | SAY
İHSAN DOĞRAMACI BİLKENT ÜNİ. (ANKARA) | Mimarlık (İngilizce) | SAY
İSTANBUL TEKNİK ÜNİ. | Mimarlık (İngilizce) | SAY
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİ. (ANKARA) | Mimarlık (İngilizce) | SAY

İç mimar olmak için ne okumak gerekir?​

İç mimar olabilmek için mühendislik ve mimarlık fakültelerinde yer alan Mimarlık, İç mimarlık ya da İç mimarlık ve çevre tasarımı bölümlerinden bir tanesinden mezun olmanız gerekir. Bu lisans bölümünün eğitim süresi 4 yıldır.

Mimar olmak için lisede hangi bölüm okunmalı sorusuna cevap verirken genelde "eşit ağırlık" olarak belirtilir. Eşit ağırlık bölümünü tercih eden kişiler mimarlık veya iç mimarlık gibi alanlara yönelebilirler. Ancak son kararı verecek olan sizsiniz, ilgi ve yeteneklerinizi göz önünde bulundurarak tercih yapmanız önemlidir.

Mimarlık bölümü için çizim yeteneği sorusuyla ilgili olarak çizim yeteneğinin zorunlu olmadığını belirtmek isterim. Mimarlık eğitimi sırasında çizim becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Bazı kişiler bu konuda yetenekli olabilirken bazıları ise deneyim ve eğitim ile yeteneklerini daha da geliştirebilirler. Önemli olan disiplinli bir şekilde çalışmak ve istekli olmaktır.

Mimar olmak için gereken puan konusu da oldukça merak edilen bir konudur. Örneğin, İstanbul Üniversitesi Mimarlık bölümünde eğitim almak isteyen bir adayın TYT'den 96 net, AYT'den ise 61 net yapması gerekmektedir. Ancak bu puanlar üniversitelere ve yıllara göre değişiklik gösterebilir, bu yüzden güncel taban puanları ve başarı sıralamalarını takip etmek önemlidir.

Mimarlık ya da iç mimarlık alanında eğitim almak isteyenler genellikle Sayısal puan türünden öğrenci kabul eden bölümleri tercih ederler. Eğitim sürecindeki becerileriniz, donanımınız ve özveriniz de başarınızı etkileyen faktörler arasında yer alır. Titizlik, çalışkanlık, sorumluluk, teknik bilgiye sahip olma ve sürekli öğrenmeye açık olma gibi özellikler de bu alanda başarılı olmanıza yardımcı olabilir.

İç mimar olmak isteyen kişilerin genellikle Mimarlık, İç Mimarlık ya da Çevre Tasarımı gibi bölümlerden birini tercih etmeleri gerekmektedir. Bu lisans bölümlerinin eğitim süresi genellikle 4 yıldır. Hangi alanda çalışmayı tercih ederseniz edin, tutkulu ve azimli olmanız mesleğinizde başarılı olmanızı sağlayacaktır.

Geri