- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.241
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Milliyetçilik anlayışları nelerdir?
Bir ulusun diğer uluslara bakarak, doğal ve kazanılmış özel karakterlere sahip olması, diğer uluslardan farklı bir varlık meydana getirmesi, genellikle onlardan ayrı olarak onlara paralel gelişmeye çalışması anlayışına milliyetçilik ilkesi denir. Atatürk’ün Milliyetçiliği aynı zamanda geniş bir hoşgörüye de sahiptir.Atatürk milliyetçiliğinin temel öğesi nedir?
Atatürk milliyetçiliği din ve ırk ayrımından uzak, ortak yurttaşlık temelindedir. Ortak mazi, lisan, ahlak, kültür ve hukuk Türk Milletini oluşturan temellerdir.Türkçülük ve milliyetçilik aynı şey mi?
Türk milliyetçiliği, Türklerin özgürlüğünü, birliğini savunan ve Türk milletinin ilerlemesini, gelişmesini amaçlayan siyasî bir görüştür. Türkçülük ile benzer yapıdadır; ancak Türkçülük sadece Türkiye Türklerini değil, dünyadaki tüm Türk halklarını kapsamaktadır.
Milliyetçiliğin unsurları nelerdir?
Milliyetçiliğin kökeni ve tezahürleriyle ilgili literatürde, yeni bürokratik devlet formunun meşrulaştırılmasına mâtuf siyasal boyutla bir millete ait olma duygusu, din, dil, etnik yapı gibi kültürel ve iktisadî menfaat gibi maddî unsurlara sık sık vurgu yapılmaktadır.
Atatürk’ün Türk milliyetçiliği anlayışının temel özellikleri nelerdir?
Atatürk milliyetçiliğinin temel nitelikleri, şunlardır; Atatürk milliyetçiliği; dini, mezhebi, soyu, dili ne olursa olsun kendini Türk bilen ve kendini Türk olarak gören herkesi Türk olarak kabul eder. Ayırıcı değil, birleştiricidir. İnanç özgürlüğüne saygılıdır. ( Bazıları gibi, dinini yaşayanları küçük görmez).Milliyetçilik ilkesinin amacı nedir kısaca?
Ait olduğu milletin varlığını sürdürmesi ve yüceltmesi için diğer bireylerle birlikte çalışmaya, bu çalışmayı ve bilinci, diğer kuşaklara da yansıtmaya “milliyetçilik” denilir. Şu tanıma göre milliyetçiliğin en önemli öğesi “millet” olmaktır.Milliyetçilik fikir akımı nedir?
Milliyetçilik akımının Osmanlı Devleti üzerindeki yıkıcı etkilerine karşı ortaya atılmış bir fikir akımıdır. Milliyetçilik dil, tarih ve kültür birliğine dayalı ulusun ve devletin mutlak ve temel bir değer olduğunu kabul eden anlayış.
Türk milliyetçileri kimlerdir?
“Türk milliyetçileri” kategorisindeki sayfalar