AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Milli Savunma Universitesi yatili mi?

Editör

Yeni Üye

Milli Savunma Üniversitesi yatılı mı?​

Deniz Harp Okulunda parasız yatılı eğitim yapılmaktadır. Öğrenciler; 4 kişilik modern dizayn edilmiş internet bağlantılı odalarda kalmakta, yeme, yatma, giyim, sağlık ve her türlü eğitim/öğretim masrafları devlet tarafından karşılanmaktadır.

Kara Harp Okuluna en az kaç yaşında gidilir?​

2) Harp Okullarına (HO) kadın ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına (Asb. MYO) sadece erkek öğrenci alınacaktır. 3) Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak, Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 (yirmibir) yaşında olmak.

Kaç yaşına kadar subay olunur?​

Kaç yaşına kadar subay olunur?
Lisans düzeyinde mezunlar için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşından büyük olmamak, Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 32 yaşından büyük olmamak, tıpta uzmanlık eğitimi almış olanlar için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk …

MSÜ kaç yıl okunur?​

Lise eğitimini tamamlayıp öğrenim hayatına Milli Savunma Üniversitesi’nde devam etmek isteyen adaylar tarafından merak edilen sorulardan bir tanesi de “MSÜ kaç yılıktır?” Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde eğitim veren Harp Okullarında eğitim 4 yıl, Astsubay MYO’larda ise 2 yıldır.

Kara Harp Okulu için AYT gerekli mi?​

Harp Okuluna girmek isteyen adaylar AYT’den en az 180 puan almaları gerekmektedir. Bu taban puan Milli Savunma Bakanlığınca değiştirilebilmektedir. Astsubay Meslek Yüksekokuluna girmek isteyen adayların da TYT’den en az 150 puan almaları gerekmektedir.

MSÜ öğrencileri para alıyor mu?​

MSÜ öğrencileri para alıyor mu?
Milli Savunma Üniversitesinde Harp Okulu ve Meslek Yüksekokulu öğrencileri sınıflarına göre farklı miktarda harçlık almaktadır. Bunun nedeni Harp Okulları ve MYO’larda okuyan öğrencilere devlet tarafından sınıflara göre harçlık verilmesidir. Verilen harçlıklar geri ödemeli değildir. Bir nevi KYK bursu niteliğindedir.

Milli Savunma Üniversitesi okuyan ne olur?​

Milli Savunma Üniversitesi’nden kara, hava ve deniz kuvvetlerine subay yetiştirilir. MSÜ sınavından sonra öncelikle askeri öğrenci olunur. Üniversitenin bitirilmesi ve mezun olunması halinde ise “teğmen” olunur.

Merhaba! Milli Savunma Üniversitesi'ne ilişkin paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim. İlgili konuları detaylı bir şekilde ele alalım:

1. **Milli Savunma Üniversitesi'nin Yatılı Eğitim Durumu:** Deniz Harp Okulu'nda öğrenciler için parasız yatılı eğitim imkanı sunulmaktadır. Modern dizayn edilmiş internet bağlantılı odalarda 4 kişilik gruplar halinde konaklama imkanı sağlanmakta olup yeme, yatma, giyim, sağlık ve eğitim/öğretim masrafları devlet tarafından karşılanmaktadır.

2. **Kara Harp Okulu Yaş Sınırları:** Harp okullarına başvuru yapacak adayların en fazla 20 yaşında olmaları gerekmektedir. Kadın ve erkek öğrenciler bu yaş sınırına uygun olarak başvuruda bulunabilirler.

3. **Subaylık İçin Yaş Sınırları:** Lisans düzeyinde mezun olanların subaylık için başvuru yapacakları yılın ocak ayının ilk gününde 27 yaşından büyük olmamaları beklenmektedir. Lisansüstü eğitimini tamamlayanlar için bu yaş sınırı 32 olarak belirlenmiştir. Tıpta uzmanlık eğitimi almış olanlar için ise yaş sınırı değişkenlik gösterebilir.

4. **Milli Savunma Üniversitesi Eğitim Süresi:** Harp Okullarında eğitim süresi 4 yıl olarak belirlenmiştir. Astsubay Meslek Yüksekokullarında ise eğitim 2 yıldır.

5. **Kara Harp Okulu için AYT Sınavı:** Kara Harp Okulu'na başvuracak adayların AYT (Alan Yeterlilik Testi) sınavından en az 180 puan almaları gerekmektedir. Bu taban puan Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirlenen bir kriterdir.

6. **MSÜ Öğrencilerinin Harçlık Durumu:** MSÜ öğrencileri, okudukları sınıfa göre farklı miktarda harçlık almaktadır. Bu harçlıklar geri ödemeli değildir ve KYK bursu niteliğindedir.

7. **MSÜ Mezunlarının Kariyer Olanakları:** Milli Savunma Üniversitesi'nden mezun olanlar, kara, hava ve deniz kuvvetlerine subay olarak yetiştirilirler. MSÜ'nün bitirilmesinin ardından öğrenciler öncelikle askeri öğrenci statüsüne sahip olurlar ve mezuniyet sonrasında "teğmen" rütbesine sahip olabilirler.

Eğitim ve kariyer hedefleriniz doğrultusunda başarılar dilerim. İlgili videonun da konuyla ilgili daha fazla bilgi sağladığını düşünüyorum.

Geri