AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Milli Emlaktan tarla nasil alinir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
136.755
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Milli Emlaktan tarla nasıl alınır?​

Satın alma talepleri, il, ilçe, mevki, pafta, ada, parsel numarasının da belirtildiği bir dilekçe ile taşınmazın bulunduğu il ve ilçelerde; Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne (Emlak Müdürlükleri, Millî Emlak Müdürlükleri, Millî Emlak Şeflikleri) müracaat edilebilmektedir.

Teiaş irtifak hakkı nedir?​

3 – TEİAŞ ve EÜAŞ tarafından yürütülen üretim veya iletim faaliyetleri için gerekli olan, mülkiyeti Hazineye ait ve/veya Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki taşınmazlar üzerinde bu Kuruluşlar lehine lisans süresince tesis edilecek irtifak hakkı ve/veya kullanma izni bedelsiz olacaktır.

İrtifak hakkı nasıl alınır?​

İrtifak hakkı nasıl alınır?
İrtifak Hakkı Nasıl Kurulur? İrtifak hakkı, tarafların irtifak hakkı anlaşması ya da dava yolu ile kurulabilir. Tarafların anlaşması durumunda, resmi sözleşme yapılması ve tapu siciline tescil edilmesi gerekir. Tapu siciline tescil edilmediği takdirde gayrimenkulün yeni sahibi bu hakkı tanımayabilir.

Tapusu olmayan tarlanın tapusu nasıl alınır?​

Tapusu olmayan tarlanın tapusu nasıl alınır?
TAPUSUZ ARAZİYE TAPU NASIL ÇIKARILIR? Bir tapusuz araziye tapu çıkarabilmek için aranan ilk şart o arazinin kullanımının kim tarafından yapıldığının tescilidir. Bir arazi eğer 20 yıl kesintisiz bir şekilde aynı kişi tarafından kullanılırsa o kişi o araziye tapu çıkarma hakkına sahiptir.

İrtifak hakkı bedeli nasıl hesaplanır?​

Yargıtay’ın benimsediği uygulamaya göre; önce taşınmazın tümünün değeri bulunur. Sonra bu irtifak sebebiyle taşınmazda meydana gelecek değer düşüklüğü oranı yüzde olarak belirlenir. Belirlenen bu yüzde oran taşınmazın tüm değeri ile çarpılarak irtifak değeri tespit edilir.

İrtifak hakkı nasıl sona erer?​

İrtifak hakkının sona ermesi: Yüklü veya yararlanan taşınmazın yok olması ile sona erme; Yüklü taşınmazın kamulaştırılması ile sona erme; Sürenin sona ermesi ile sona erme; Mahkeme kararı ile sona erme.

Var olan irtifak hakkı satışa engel mi?​

Var olan irtifak hakkı satışa engel mi?
Çünkü irtifak hakkı, taşınmazın satışına engel teşkil etmese bile, satış işleminin gerçekleşmesinden sonra gayrimenkulün yeni sahibine kullanım hakkını vermiyor. Satışı gerçekleşen taşınmazın irtifak hakkı kimdeyse, satıştan sonra da bu hak aynı kişide kalıyor.

Tapusu olmayan arsaya nasıl tapu alınır?​

Tapusu olmayan arsaya nasıl tapu alınır?
 
Tapusu olmayan bir arsaya tapu alabilmek için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir:

1. **Kullanımın Tescili:** İlk olarak, tapusuz arazinin size ait olduğunu kanıtlayabilmek için o araziyi 20 yıl veya daha uzun bir süredir sürekli ve kesintisiz olarak kullanmış olmanız gerekmektedir. Bu süreçte araziyi kullanımınızı herhangi bir şekilde belgelendirmeniz faydalı olacaktır.

2. **Tescil İşlemleri:** Süresini tamamladığınız kullanım sürecinden sonra, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne başvurarak arazinin tapusunu almak için gerekli başvuruyu yapmanız gerekmektedir. Bu süreçte tapu sicil başvuru formu doldurmanız ve gerekli belgeleri hazırlamanız gerekecektir.

3. **Tapu Tahsis ve İşlemler:** Başvurunuzun ardından Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından arazi üzerinde yapılacak incelemeler sonucunda tapunuz çıkarılacaktır. Tapu çıkarılmasının ardından arazinin resmi sahibi olacaksınız.

Tapusuz araziye sahip olmanın önemli bir süreç olduğunu ve bu süreci tamamlamak için yasal prosedürlere uygun olarak hareket etmeniz gerektiğini unutmayın. Ayrıca, bu süreçte bir uzmanın rehberliği veya hukuk danışmanlığı almanız da faydalı olabilir.
 
Geri
Üst