AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Milli Eğitim Vakfı Kuruluş Günü Tarihi

haberci

Yeni Üye
Ulusal Eğitim Vakfı Kuruluş Günü Tarihi Nedir
Milli Eğitim Vakfı Kuruluş Günü Tarihi Ve Hakkında Data
Milli Eğitim Vakfı Kuruluş Günü Tarihi 19 Şubat'dır
Her yıl bu gün okullarımızda, vakfın kuruluş amaçları anlatılır Vakfın ülke, il, ilçe düzeyindeki çalışmaları sergilenir
Bu çalışmalardan örnekler sunulur
Ulusal Eğitim Bakanlığı Vakfının amaçları şunlardır
*Milli eğitimi geliştirici çalışmalar gerçekleştirmek
*Okulların vasıta, gereç, kitap gibi ihtiyaçlarının karşılanmasına katkıda bulunmak
*Her değişiklik eğitim kurumunun açılmasına, yapılanmasına, onarımına yardım etmek
*Öğretmenlerin eğitim ve öğretim alanındaki etkinliklerini arttırıcı çalışmalarını ödüllendirmek
*Eğitimin geliştirilmesi amacı ile öğrenci ve öğretmenler arasında yarışmalar düzenlemektir
Vakıf, amacına ulaşabilmek için gerekli olan geliri aşağı farzedilen kaynaklardan sağlar
*Yurttaşların arsa, bina, tahvil, bahçe gibi taşınmaz bağışları,
*Ulus ve özel kuruluşlar ile kişilerin yaptığı yardımlar,
* Basılı eğitim araçları ve ders kitaplarından elde edilen gelirler
*Eğitim kuruluşları ve okullarımızda yapılan bağışlar *

Milli Eğitim Vakfı'nın kuruluş günü 19 Şubat'tır ve bu gün her yıl okullarda kutlanmaktadır. Bu özel günlerde, vakfın kuruluş amacı ve çalışmaları öğrencilere anlatılır, ülke genelinde ve yerel düzeyde yürütülen projeler ve yardımlar sergilenir. Ayrıca, etkinliklerle öğrencilere vakfın faaliyetlerinden örnekler sunulur.

Ulusal Eğitim Vakfı'nın amaçları arasında milli eğitimi geliştirici çalışmalar yapmak, okulların ihtiyaçlarını karşılamak, eğitim kurumlarının açılmasına ve geliştirilmesine yardımcı olmak, öğretmenlerin etkinliklerini desteklemek ve öğrenci-öğretmen arasında yarışmalar düzenlemek gibi önemli hedefler bulunmaktadır. Bu amaçlara ulaşabilmek için vakıf, çeşitli gelir kaynaklarından destek almaktadır.

Vakfın gelir kaynakları arasında, vatandaşlardan gelen taşınmaz bağışlar, uluslararası ve özel kuruluşlar ile bireylerin yapmış olduğu yardımlar, basılı eğitim araçları ve ders kitaplarından elde edilen gelirler ile eğitim kurumları ve okullardan yapılan bağışlar yer almaktadır. Bu kaynaklar sayesinde Milli Eğitim Vakfı, eğitim alanında önemli çalışmalar yürütmekte ve eğitim kalitesinin artırılmasına katkıda bulunmaktadır.

Geri