AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Milli Eğitim Vakfı Kuruluş Günü İle İlgili Yazı

haberci

Yeni Üye
Ulusal Eğitim Vakfı Kuruluş Günü İle İlgili konuşma metni
Ulusal Eğitim Vakfı Kuruluş Günü İle İlgili kompozisyon
19 Şubat Ulusal Eğitim Bakanlığı Vakfı kuruluş günüdür Her sene bu gün okullarımızda, vakfın kuruluş amaçları anlatılır Vakfın ülke, il, ilçe düzeyindeki çalışmaları sergilenir Bu çalışmalardan örnekler sunulur
Milli Eğitim Bakanlığı, anaokulundan üniversiteye dek öğrenci ve yurttaşların her tür eğitimi ile görevlidir Eğitim hizmetleri, öteki hizmetlere göre daha fiyatı yüksek olduğundan bakanlık bütçesi bu konuda eksik kalmaktadır Halkın ve öbür kuruluşların yardımlarını karşılamak amacı ile 19 Şubat 1981 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Vakfı kurulmuştur
Vakfın kurucuları gerçek kişilerle, Öğretmenler Bankası, Iş Bankası, TCZiraat Bankasıdır Vakıf, kuruluşunu izleyen kısa sürede, il ve ilçe düzeyinde şubeler açmıştır Eğitime katkıda bulunacak sosyal ve fiziksel yapının geliştirilmesine tezgâhtar olur
Ulusal Eğitim Vakfı kuruluşundan bu yandan halkımız ve değişik kamu ve özel kuruluşlarından büyük alaka ve takviye görmüştür Vakıf, sağladığı gelirleri Ulusal Eğitimin amaçları doğrultusunda ahenkli olarak değerlendirmektedir
Seçme Parça *

Ulusal Eğitim Vakfı Kuruluş Günü ile ilgili konuşma metni ya da kompozisyon için aşağıdaki örnek metinden ilham alabilirsiniz:

Değerli Okul Müdürü, Değerli Öğretmenler, Sevgili Öğrenciler,

Bugün, 19 Şubat Ulusal Eğitim Vakfı Kuruluş Günü'nü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Bu özel gün, her sene olduğu gibi okulumuzda vakfın önemi ve misyonu hakkında bilgilendirme ve farkındalık yaratma fırsatı sunuyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Vakfı, ülkemizin eğitim alanındaki ihtiyaçlarına destek olmak amacıyla kurulmuştur. Anaokulundan üniversiteye kadar tüm öğrencilerin eğitimine katkıda bulunmak, eğitim hizmetlerini geliştirmek ve yaygınlaştırmak için çalışmalar yürütmektedir. Ancak eğitim hizmetlerinin diğer alanlara göre maliyetinin yüksek olması nedeniyle, vakfın faaliyetlerini desteklemek amacıyla kurulmuştur.

Vakfın kuruluşundaki amacının yanı sıra, il ve ilçe düzeyinde şubeler açarak yerellik ilkesine de önem verdiğini görmekteyiz. Bu şekilde, eğitime katkıda bulunacak sosyal ve fiziksel yapıların geliştirilmesine öncülük etmektedir. Kurucularının gerçek kişiler ve önemli bankalar olması da vakfın güvenilirliğini ve etkinliğini göstermektedir.

Ulusal Eğitim Vakfı, kuruluşundan bu yana halkımızın ve çeşitli kamu ve özel kuruluşların büyük ilgi ve desteğini kazanmıştır. Sağladığı gelirleri Milli Eğitimin hedefleri doğrultusunda etkili bir şekilde kullanarak, eğitim alanında önemli projelere imza atmaktadır.

Bu özel günde, Ulusal Eğitim Vakfı'nın önemli misyonunu daha yakından tanımak ve eğitim alanındaki gelişmelere destek olmak adına hepimize önemli görevler düşmektedir. Geleceğimizin teminatı olan siz sevgili öğrencilere ve değerli öğretmenlere daha iyi bir eğitim ortamı ve imkanı sunabilmek için birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

Bu vesileyle, Ulusal Eğitim Vakfı'nın kuruluşunun anlamını ve önemini bir kez daha vurgulayarak, destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Hepinize verimli bir eğitim öğretim yılı diliyorum. Teşekkür ederim.

Geri