AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Milli Eğitim Vakfı Kuruluş Gunu İle İlgili Yazı

haberci

Yeni Üye
Milli Eğitim Vakfı Kuruluş Gunu İle İlgili konuşma metni
Milli Eğitim Vakfı Kuruluş Gunu İle İlgili kompozisyon
19 Şubat Milli Eğitim Bakanlığı Vakfı kuruluş gunudur Her yıl bu gun okullarımızda, vakfın kuruluş amacları anlatılır Vakfın ulke, il, ilce duzeyindeki calışmaları sergilenir Bu calışmalardan ornekler sunulur
Milli Eğitim Bakanlığı, anaokulundan universiteye kadar oğrenci ve yurttaşların her tur eğitimi ile gorevlidir Eğitim hizmetleri, diğer hizmetlere gore daha pahalı olduğundan bakanlık butcesi bu konuda yetersiz kalmaktadır Halkın ve oteki kuruluşların yardımlarını sağlamak amacı ile 19 Şubat 1981 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Vakfı kurulmuştur
Vakfın kurucuları gercek kişilerle, Oğretmenler Bankası, İş Bankası, TCZiraat Bankasıdır Vakıf, kuruluşunu izleyen kısa surede, il ve ilce duzeyinde şubeler acmıştır Eğitime katkıda bulunacak sosyal ve fiziki yapının geliştirilmesine yardımcı olur
Milli Eğitim Vakfı kuruluşundan bu yana halkımız ve ceşitli kamu ve ozel kuruluşlarından buyuk ilgi ve yardım gormuştur Vakıf, sağladığı gelirleri Milli Eğitimin amacları doğrultusunda duzenli olarak değerlendirmektedir
Alıntı

Milli Eğitim Vakfı kuruluş günü ile ilgili konuşma metni veya kompozisyon örneği aşağıdaki gibi olabilir:

Değerli Öğretmenler, Sevgili Öğrenciler,

Bugün, 19 Şubat Milli Eğitim Vakfı Kuruluş Günü'nü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Her yıl bu özel gün vesilesiyle vakfımızın kuruluş amacı ve çalışmaları hakkında bilgiler vererek, eğitimdeki önemli rolünü vurgulamaktayız.

Milli Eğitim Bakanlığı, anaokulundan üniversiteye kadar her öğrencinin ve vatandaşın eğitiminden sorumlu olan önemli bir kurumdur. Ancak eğitim hizmetleri diğer hizmetlere göre daha maliyetli olduğundan, bakanlık bütçesi yetersiz kalmaktadır. İşte bu nedenle, halkın ve diğer kuruluşların desteğini alarak Milli Eğitim Bakanlığı Vakfı 19 Şubat 1981 tarihinde kurulmuştur.

Vakfın kurucuları gerçek kişilerle birlikte Oğretmenler Bankası, İş Bankası, Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası gibi önemli kurumlar da yer almaktadır. Vakıf, kuruluşundan kısa bir süre sonra ülke genelinde ve ilçe düzeyinde şubeler açarak eğitime destek olmayı hedeflemiştir. Sosyal ve fiziki altyapının geliştirilmesine katkıda bulunarak Milli Eğitimin amaçlarına hizmet etmektedir.

Milli Eğitim Vakfı, kuruluşundan bugüne kadar halkımızın ve çeşitli kamu ve özel kuruluşların büyük ilgi ve destekleriyle karşılaşmıştır. Vakıf, sağladığı gelirleri eğitimin amaçları doğrultusunda düzenli olarak değerlendirerek eğitim kalitesini artırmayı ve öğrencilerin başarısını desteklemeyi amaçlamaktadır.

Bu özel günde Milli Eğitim Vakfı'nın önemli işlevlerini hatırlayarak, eğitimin toplumumuz için ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Hep birlikte, daha aydın ve çağdaş bir gelecek için eğitim adına yapılan her türlü katkıya destek olmalıyız.

Sağlıklı, başarılı ve eğitim dolu günler dilerim. Teşekkür ederim.

Geri