AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Milli Egitim uzmani nasil olunur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Milli Eğitim uzmanı nasıl olunur?​

Eğitim uzmanı olmak için üniversitelerin ilgili fakültelerinde bulunan Halkla İlişkiler ve İnsan Kaynakları bölümlerinden mezun olmak gerekir. Bunun yanı sıra özel eğitim programı veren kurumların eğitimlerine katılıp, eğitim uzmanı olarak sertifika almak da mesleği icra ettirmek için yapılması gerekenlerdendir.
Eğitim Uzman Yardımcısı Nasıl Olunur?
Eğitim uzman yardımcısı olmak için, üniversitelerin hizmet verilecek sektörle ilgili lisans bölümlerinden mezun olma şartı bulunmaktadır. Mesleki yeterliliği sağlamak isteyen kişilere yönelik, çeşitli üniversiteler tarafından Eğiticinin Eğitimi (Training of Trainers) programları düzenlenmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı Uzman Yardımcılığı nedir?​

Milli Eğitim Uzman Yardımcısı Nedir? Milli Eğitim Bakanlığı’nın merkez teşkilatında yer alan birimlerinde görev yapan kariyer meslek mensupları Milli Eğitim Uzman Yardımcıları ve Milli Eğitim uzmanlarıdır. Mesleğe girecek olan adaylar Milli Eğitim Uzman Yardımcısı olarak göreve başlamaktadırlar.
Talim terbiye kurulu uzmanı nasıl olunur?
c) Talim ve Terbiye Kurulu uzmanı, eğitim uzmanı kadrosu için; 1) En az fakülte veya dört yıllık yüksekokul mezunu olmak, 2) Son iki yılı Bakanlıkta olmak üzere öğretmen veya şef kadrosunda ayrı ayrı veya toplam en az üç yıl görev yapmış olmak.

MEB uzman yardımcılığı sınavına kimler girebilir?​

a) Devamlı olarak görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı olmamak. b) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak. c) Giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.
Talim ve Terbiye Kurulu uzmanı ne iş yapar?
Talim Terbiye Kurulu’nun tanımlanan görevleri şöyle: “Eğitim sistemini, eğitim ve öğretim plan ve programlarını, ders kitaplarını hazırlatmak, hazırlananları incelemek veya inceletmek, araştırmak, geliştirmek ve uygulama kararlarını Bakan onayına sunmak; Bakanlık birimlerince hazırlanan eğitim ve öğretim programları.

Uzman Erbaş eğitimde para alıyor mu?​

Genel olarak uzman erbaş ve uzman çavuş eğitimleri yaklaşık olarak 4 ila 6 ay arasında bir süre kadar sürmektedir. Sorumuzun cevabına gelecek olursak da, uzman çavuş adayları uzman çavuş eğitimi esnasında maaş almaktadırlar.
Spor uzmanı ne iş yapar?
a) Sporcuyu teknik ve taktik yönden yetiştirmek ve gelişimlerini sağlamak. b) Sporcuları spor faaliyetlerine hazırlamak. c) Sporcu potansiyelini artırmak için okullar, kulüpler ve çevrede inceleme ve araştırma yapmak, sporcu teminini ve devamını sağlamak.

Milli eğitim Bakanlığında nasıl çalışılır?​

1) En az iki yıllık yüksekokul mezunu olmak, 2) Son iki yılı Bakanlıkta olmak üzere Devlet memurluğunda en az beş yıl görev yapmış olmak, 3) Bulunduğu görev unvanında veya aynı düzeydeki görevlerde toplam en az bir yıl görev yapmış olmak, 4) Yardımcı hizmetler sınıfı dışındaki kadrolarda görev yapıyor olmak.
MEB personeli ne demek?
Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda, eğitim ve öğretim kadrosu dışında büro hizmetlerini sunan personelin yanı sıra yaşamsal hizmetleri sunan temizlik, güvenlik, varsa yemek hizmetleri ve teknik hizmetleri sunan personel bulunmaktadır.

Uzman çavuş eğitimi ne kadar?​

Uzman erbaşlar 2019 yılından itibaren 24 hafta (6 ay) süre ile (askerliğini yapan-yapmayan) Yenifoça, Kırkağaç, Safranbolu, Kastamonu ve Seferihisar’da yetiştirilmektedir.

Geri