Milli Egitim Temel Kanunu nedir kisaca?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.120
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Milli Eğitim Temel Kanunu nedir kısaca?​

Bu kanun, Türk milli eğitiminin düzenlenmesinde esas olan amaç ve ilkeler, eğitim sisteminin genel yapısı, öğretmenlik mesleği, okul bina ve tesisleri, eğitim araç ve gereçleri ve Devletin eğitim ve öğretim alanındaki görev ve sorumluluğu ile ilgili temel hükümleri bir sistem bütünlüğü içinde kapsar.

Hangi kanunla eğitim sistemi Milli Eğitim Bakanlığına bırakılmıştır?​

1961 yılında çıkarılan 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu, ilköğretim için ayrı olarak çıkarılan ilk yasa olması bakımından önemlidir.
Türk eğitim sistemi hangi kanunla?
Türk eğitim sistemini bir bütünlük içinde ele alan yasa ise 1973 yılında yürürlüğe giren 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu olmuştur.
1973 Milli Eğitim Temel Kanunu Nedir?
Türkiye’deki milli eğitimin düzenlemesini esas alarak geliştirilmiş bu kanun, devlet kanadının eğitim ve öğretimdeki tüm görev sorumluluklarını kapsar. Kanun numarası 1739 olan Milli Eğitim Kanunu, 14 Haziran 1973’te kabul edilmiştir.

Milli Eğitim Şurası ne demek?​

Eğitim Şurası, tam adı MÎLLÎ EĞİTIM ŞÛRASI, Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim ve öğretimle ilgili konulan incelemek ve öneri niteliğinde kararlar almakla görevli en yüksek danışma kurulu. Talim ve Terbiye Kurulu’nca hazırlanan tüzük, yönetmelik, program ve ilkeleri inceleyerek karara bağlar.

Okul öncesi eğitim programının temel özellikleri nelerdir?​

Okul öncesi eğitim programının genel özellikleri nelerdir
Okul öncesi eğitimin temel amaçları nelerdir?
(1) Çocukların beden, zihin ve duygu gelişmesini ve iyi alışkanlıklar kazanmasını sağlamak; (2) Onları ilk öğretime hazırlamak; (3) Şartları elverişsiz çevrelerden ve ailelerden gelen çocuklar için ortak bir yetişme ortamı yaratmak; (4) Çocukların Türkçeyi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamaktır.
 
Geri
Üst