AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Milli Egitim Bakanligi unvan degisikligi sinavina kimler girebilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.722
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Milli Eğitim Bakanlığı unvan değişikliği sınavına kimler girebilir?​

1) En az lise veya dengi okul mezunu olmak, 2) Son iki yılı Bakanlıkta olmak üzere Devlet memurluğunda en az üç yıl görev yapmış olmak, 3) En az beş yıllık (B) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

Unvan değişikliği sınavına kimler katılabilir?​

Görevde Yükselme Sınavına; Sağlık Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri uyarınca halen Sağlık Bakanlığı merkez, taşra ve döner sermaye teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/A maddesine tabi olarak görev yapmakta olan personel başvurabilecektir.

Hizmetli kadrosu ünvan değişikliği sınavına girebilir mi?​

Hizmetli kadrosu ünvan değişikliği sınavına girebilir mi?
Bu sebeple, yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan memurlar teknik hizmetler sınıfında yer alan tekniker unvanı için yapılacak olan unvan değişikliği sınavına müracaat etmeleri ve sınava girmelerine engel bir husus bulunmamaktadır.

MEB ünvan değişikliği sınavından kaç puan almak gerekir?​

MEB ünvan değişikliği sınavından kaç puan almak gerekir?
Ayrıca, yönetmeliğin ek 3’üncü maddesindeki “Unvan değişikliği sınavında 100 puan üzerinden en az 70 puan alanlar başarılı sayılır.” hükmü ise yönetmelikten kaldırıldı.

Kimler milli eğitim müdürü olabilir?​

Yönetmelikteki eski madde şu şekildeydi: “(1) İlçe milli eğitim müdürü kadrolarına; öğretmenlikte adaylığı kaldırılmış olmak kaydıyla, yazılı veya yazılı ve sözlü sınavını kazanarak şube müdürü kadrolarına atananlardan en az iki yıl şube müdürü olarak görev yapmış olanlar arasından atama yapılır.”

Hizmetli kadrosundan memur kadrosuna geçiş nasıl olur?​

Memur kadrosuna atanabilmek için:
- En az iki yılı Bakanlıkta olmak kaydıyla sekiz yıl hizmeti bulunmak,
- En az lise ve dengi okul mezunu olmak,
- Son yıl sicili olumlu olmak ve son üç yıllık sicil notu ortalamasının yetmişaltı (76) puandan aşağı olmamak,
- Görevde yükselme sınavında başarılı olmak,

Hizmetli memur sayılır mı?​

Hizmetli memur sayılır mı?
Benzer bir uygulama da; 7061 sayılı Kanun örneğinde olduğu gibi, haklı olarak kendilerine Devletin ve milletin kadirşinaslığı gösterilmek üzere malul ve gazilerin bizzat kendilerini kapsayacak şekilde, “hizmetli” olarak istihdam edilenlerin memur kadrosuna geçirilmesi sağlandı.

Sağlık Bakanlığı Ünvan Değişikliği sınavı kaç yılda bir yapılır?​

Sağlık Bakanlığı Ünvan Değişikliği sınavı kaç yılda bir yapılır?
Memurların görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları en geç 3 yılda bir yapılacak.

Görevde yükselme sınavı kaç yılda bir yapılır?​

Yeni yönetmeliğe göre memurlar artık görevde yükselme ve unvan değişiklikleri için 2 yılda bir sınava girebilecek. Bu süre 3 yıldan fazla olamayacak. Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK), geçtiğimiz günlerde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında toplandı.

Ünvan Değişikliği Sınavı ne zaman yapılacak?​

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavının sözlü aşaması 10 – 28 Ocak 2022 tarihleri arasında Bakanlık Merkez Yerleşkesinde gerçekleştirilecektir.

2021 yılı Görevde Yükselme Sınavı ne zaman?​

2021 yılı Görevde Yükselme Sınavı ne zaman?
Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı 04 Eylül 2021 Cumartesi günü, saat 14.00’te tek oturum olarak Ankara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından Ankara, Antalya, Denizli, Erzurum, İstanbul (Anadolu yakası) ve Kahramanmaraş illeri olmak üzere toplam 6 ilde eş zamanlı olarak yapılacaktır.

Il milli eğitim müdürü nasıl olunur?​

Il milli eğitim müdürü nasıl olunur?
1) Dört yıllık fakültelerin kamu yönetimi, iktisat, işletme, muhasebe veya maliye bölümlerinden mezun olmak, 2) Son iki yılı Bakanlıkta olmak üzere Devlet memurluğunda en az üç yıl görev yapmış olmak, 3) Bulunduğu görev unvanında veya aynı düzeydeki görevlerde toplam en az bir yıl görev yapmış olmak.
 
Milli Eğitim Bakanlığı unvan değişikliği sınavına girebilmek için belirli koşulların sağlanması gerekmektedir. Bu koşullar şunlardır:

1. En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
2. Son iki yılı Bakanlıkta olmak üzere Devlet memurluğunda en az üç yıl görev yapmış olmak,
3. En az beş yıllık (B) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

Unvan değişikliği sınavına katılabilme şartları sağlandığı takdirde, ilgili yönetmelik hükümleri doğrultusunda başvuru yapılabilir.

Hizmetli kadrosu ünvan değişikliği sınavına katılabilir. Bu durumda, yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan memurların teknik hizmetler sınıfında yer alan tekniker unvanı için yapılacak olan unvan değişikliği sınavına başvuruda bulunmalarında herhangi bir engel bulunmamaktadır.

MEB'un unvan değişikliği sınavı puanıyla ilgili bir yönerge değişikliği yapılmış olup, artık sınavdan en az 70 puan alınması gerekliliği bulunmamaktadır. Dolayısıyla, sınavdaki başarı kriteri için yeni bir düzenleme yapılmıştır.

İl milli eğitim müdürü olabilmek için belirli şartlar mevcuttur. Bu şartlar arasında dört yıllık fakültelerin belirli bölümlerinden mezun olmak, Devlet memurluğunda en az üç yıl görev yapmış olmak ve belirli görevden en az bir yıl süreyle sorumlu olmak gibi koşullar bulunmaktadır. Bu şartları sağlayan adaylar il milli eğitim müdürü olabileceklerdir.

Son olarak, Sağlık Bakanlığı ünvan değişikliği sınavının en geç 3 yılda bir yapıldığı ve memurların görevde yükselme ve unvan değişikliği için en geç 2 yılda bir sınava girebileceği bilgisini paylaşmak isterim. Bu sürelerin aşılması durumunda, ilgili kurumun belirlediği süreler içinde yeniden sınava başvuru yapılabilir.
 
Geri
Üst