Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Milli Egitim Bakanligi ana hizmet birimleri nelerdir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
45.337
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Milli Eğitim Bakanlığı ana hizmet birimleri nelerdir?​

Merkez teşkilatı
- Temel Eğitim Genel Müdürlüğü
- Ortaöğretim Genel Müdürlüğü
- Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü
- Din Öğretimi Genel Müdürlüğü
- Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü
- Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü
- Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü
- Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü

Milli Eğitim Bakanliği Müşavirleri kaç tane?​

MADDE 26 – (1) Bakanlıkta, özel önem ve öncelik taşıyan konularda Bakana yardımcı olmak üzere otuz Bakanlık Müşaviri atanabilir.

Türk Milli Eğitim Teşkilat yapısı nedir?​

Türk Milli Eğitim Teşkilat yapısı nedir?
(1) Merkez örgütü, (2) Taşra örgütü, (3) Yurtdışı örgütü ve (4) Bağlı ku- ruluşlar olarak örgütlenmiştir. Millî Eğitim Bakanlığı, taşrada 81 il ve 58’i büyük şehir merkez ilçesi olmak üzere 850 ilçede örgütlenmiştir. MEB’in, 21 eğitim müşavirliği ve 17 eğitim ataşeliği olmak üzere 22 ülkede temsilciliği bulunmaktadır.

Milli Eğitim Şurası ne demek?​

Milli Eğitim Şurası ne demek?
MADDE 5 – (1) Şûra; Bakanlığın en yüksek danışma kuruludur. Türk millî eğitim sistemini geliştirmek, niteliğini yükseltmek için eğitim ve öğretimle ilgili konuları tetkik eder; tavsiye kararları alır.

Milli Eğitim Bakanlığı kavramları nelerdir?​

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye’de eğitim-öğretim eski adıyla; talim- terbiye ile ilgilenen bakanlıktır. MEB, Anayasanın 430 sayılı Tevhid’i Tedrisat Kanunu, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu ile kalkınma planı ve programları doğrultusunda kurulan, eğitime hizmeti amaçlayan bir bakanlıktır.

Milli Eğitim Bakanlığı kaç hizmet biriminden oluşur?​

Bakanlığın hizmet birimleri arasında, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, Yenilik ve Eğitim …

Milli Eğitim Bakanlığı Taşra Teşkilatı nedir?​

Milli Eğitim Bakanlığı Taşra Teşkilatı nedir?
Millî Eğitim Bakanlığınca, öğretmen yetiştirme ve geliştirmenin daha etkin yürütülebilmesi için illerde taşra teşkilatı kurulacak. Taşra teşkilatı, öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin merkezi talimatla, mahallinde düzenlenmesi istenen eğitim öğretim faaliyetlerine yönelik iş ve işlemleri yapacak.

Bakanlık müşaviri sayısı kaç tane?​

Bakanlık müşaviri sayısı kaç tane?
Bakanlık müşaviri sayısı en fazla kaç tane olur?​
Kamuajans.com – Her bakanlıkta sayısı 15’i geçmemek üzere “Bakan Müşaviri” istihdam edilebiliyor.
MEB Taşra Teşkilatı ne demek?​
Bazı kadroların yanında “taşra veya merkez” ifadeleri bulunmaktadır. Merkez ifadesi Bakanlık/Müşteşarlık/Genel Müdürlük merkez binasını, taşra ise bu genel bina dışındaki kamu kurumlarını ifade etmektedir. Taşra yazan her yer ilçe veya köy demek değildir. Bazen bir il birimi dahi taşra olabilir.

Milli Eğitim Şûrası ne iş yapar?​

Milli Eğitim Şûrası ne iş yapar?
MADDE 5 – (1) Şûra; Bakanlığın en yüksek danışma kuruludur. Türk millî eğitim sistemini geliştirmek, niteliğini yükseltmek için eğitim ve öğretimle ilgili konuları tetkik eder; tavsiye kararları alır. MADDE 6 – (1) Bakan, Şûranın tabii üyesi ve başkanıdır. Şûra, tabii üyeler ile davetli üyelerden teşekkül eder.
 
Milli Eğitim Bakanlığı'nın ana hizmet birimleri şunlardır:

1. Temel Eğitim Genel Müdürlüğü
2. Ortaöğretim Genel Müdürlüğü
3. Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü
4. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü
5. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü
6. Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü
7. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü
8. Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü

Milli Eğitim Bakanlığı'nda özel önem ve öncelik taşıyan konularda Bakana yardımcı olmak üzere otuz Bakanlık Müşaviri atanabilmektedir.

Türk Milli Eğitim Teşkilatı ise Merkez örgütü, Taşra örgütü, Yurtdışı örgütü ve Bağlı kuruluşlar olarak örgütlenmiştir. Millî Eğitim Bakanlığı, taşrada 81 il ve 850 ilçede örgütlenmiştir. Ayrıca, MEB'in 21 eğitim müşavirliği ve 17 eğitim ataşeliği bulunmaktadır.

Milli Eğitim Şurası, Bakanlığın en yüksek danışma kuruludur. Türk millî eğitim sistemini geliştirmek, niteliğini yükseltmek için eğitim ve öğretimle ilgili konuları tetkik eder ve tavsiye kararları alır.

MEB, Türkiye'de eğitim-öğretim ile ilgilenen bakanlıktır ve Anayasa, Tevhid’i Tedrisat Kanunu, Milli Eğitim Temel Kanunu ve kalkınma planları doğrultusunda faaliyetlerini yürütmektedir.

Bakanlığın hizmet birimleri, yukarıda belirtilen genel müdürlüklerden oluşmaktadır. Bakanlık müşaviri sayısı 15'i geçmemek üzere istihdam edilebilmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı Taşra Teşkilatı, öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin eğitim ve öğretim faaliyetlerine ilişkin iş ve işlemleri düzenlemek üzere oluşturulmuştur.

Milli Eğitim Şûrası ise Bakanlığın en yüksek danışma kurulu olup, Türk millî eğitim sistemini geliştirmek ve niteliğini yükseltmek için eğitim ve öğretimle ilgili konuları tetkik ederek tavsiye kararları alır.
 
Geri
Üst