Milli Ahlak Ne Demektir

SoruCevap

Yeni Üye
Milli Ahlak Ne demek
Milli Ahlak Anlamı Nedir

Milli Ahlak bir toplulukta yaşayan fertlerin ve grupların hayatını düzene koyan yaygın, genel davranış kurallarıdır. Milli terbiye milli ahlakı oluşturmak ve kazandırmak için yapılan milli eğitim ve öğretim faaliyetleri demektir. Kendimize özgü örf ve adetlerimiz, ahlak ve terbiye anlayışlarımız bizi diğer milletlerden ayıran özelliklerimizdir. Bu özelliklere uygun hareket etmek birlik ve beraberliğimizi korur.

alıntı

Milli ahlak, bir toplumun ortak değerlerine, normlarına ve ahlaki ilkelerine dayalı olarak şekillenen ahlaki anlayışı ifade eder. Toplumun genel olarak kabul ettiği davranış kurallarını, ahlaki değerleri ve normları içeren milli ahlak, o toplumun kimliğini ve karakterini yansıtır. Milli ahlak kavramı, toplumun tarihî, kültürel ve dini değerlerinin bir araya gelerek oluşturduğu bir ahlaki ölçütler bütünüdür. Milli ahlakı oluşturmak ve yaygınlaştırmak için milli eğitim faaliyetleri önemli bir rol oynamaktadır. Bu çerçevede, milli terbiye ile bireylerin milli ahlakı benimsemesi ve uygulaması hedeflenir. Milli ahlakın toplumun birlik ve beraberliğini korumaya yardımcı olduğu düşünülür, çünkü ortak ahlak anlayışı toplumun birbirine olan bağlılığını ve dayanışmasını pekiştirebilir.

Geri