AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Milföylü Tavuk Baget

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Milföylü Tavuk Baget Tanımı İçin Malzemeler
1 kg tavuk baget
4 adet milföy hamuru
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı susam
1 çay kaşığı çörek otu

Milföylü Tavuk Baget Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yıkadığınız tavuk bagetleri tencereye alın ve üzerlerini geçecek kadar su ek edip haşlamaya başlayın.
Tavuk suyunu lezzetlendirmek için soğan, sarımsak, tane karabiber yahut defne yaprağı ekleyebilirsiniz.
Tuzu, karabiberi ve kırmızı toz biberi bir kasede karıştırıp haşlanan tavukların üzerine serpin.
Milföy hamurlarını bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin ve baharata buladığınız tavukları sarın.
Hamurların üzerine evvel yumurta sarısını sürün, akabinde susam ve çörek otu serpin.
Bagetlerin ucunu alüminyum folyo ile sardıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Tepsiyi, alt-üst fanlı ayarda 160 derecede ısıttığınız fırının orta kısmına yerleştirip üzerleri kızarana kadar pişirin.
Milföylü Tavuk Baget Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst