Milföylü Perde Pilav Tarifi İçin Malzemeler
1 paket milföy (20 adet perde pilav çıkacaktır)
İçi için;
3 bardak pirinç
4 -5 su bardağı tavuk suyu( haşladığımız tavuk suyunu kullanacağız)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı beş türlü baharat (isteğe bağlı kullanmayabilirsiniz)
1 parça tavuk göğsü
Yarım su bardağına yakın kuş üzümü
1 su bardağına yakın badem
Yarım çay bardağı sıvı yağ
50 gram margarin
Eti kızartmak için ;
50 gram margarin
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Milföylü Perde Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle eti yıkayıp üzerine su ve bir tatlı kaşığı tuz ilave edip ocağa alıyoruz.
Daha sonra pirinçleri iyice yıkayıp sıcak suda bir kapta beklemeye bırakıyoruz.
Bademlerin üzerine su ekleyip ocağa 5 dakika kaynaması için alıyoruz. ( kabuğu daha rahat soyulsun diye).
Kuş üzümlerini 15 dakika suya bırakıyoruz.
Et haşlandıktan sonra suyunu pirinç için ayırıyoruz.
Daha sonra tavukları didikleyip margarin ile 3-4 dakika kızartıyoruz.
Daha sonra suyunu süzdüğümüz pirinçleri üzerine ekliyoruz kuş üzümünü ve bademleri de ekleyip 3-4 dakika kadar kavuruyoruz .
Sonra baharatları ve tuzunu ekleyip su ilave ediyoruz.
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz piştikten sonra 5 dakika demlenmeye bırakıyoruz.
Daha sonra milföyleri çok az açıp içine pilavı ekliyoruz kapatıp üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında 20-25 dakika kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Deneyen herkese afiyet olsun.
Milföylü Perde Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 paket milföy (20 adet perde pilav çıkacaktır)
İçi için;
3 bardak pirinç
4 -5 su bardağı tavuk suyu( haşladığımız tavuk suyunu kullanacağız)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı beş türlü baharat (isteğe bağlı kullanmayabilirsiniz)
1 parça tavuk göğsü
Yarım su bardağına yakın kuş üzümü
1 su bardağına yakın badem
Yarım çay bardağı sıvı yağ
50 gram margarin
Eti kızartmak için ;
50 gram margarin
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Milföylü Perde Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle eti yıkayıp üzerine su ve bir tatlı kaşığı tuz ilave edip ocağa alıyoruz.
Daha sonra pirinçleri iyice yıkayıp sıcak suda bir kapta beklemeye bırakıyoruz.
Bademlerin üzerine su ekleyip ocağa 5 dakika kaynaması için alıyoruz. ( kabuğu daha rahat soyulsun diye).
Kuş üzümlerini 15 dakika suya bırakıyoruz.
Et haşlandıktan sonra suyunu pirinç için ayırıyoruz.
Daha sonra tavukları didikleyip margarin ile 3-4 dakika kızartıyoruz.
Daha sonra suyunu süzdüğümüz pirinçleri üzerine ekliyoruz kuş üzümünü ve bademleri de ekleyip 3-4 dakika kadar kavuruyoruz .
Sonra baharatları ve tuzunu ekleyip su ilave ediyoruz.
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz piştikten sonra 5 dakika demlenmeye bırakıyoruz.
Daha sonra milföyleri çok az açıp içine pilavı ekliyoruz kapatıp üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında 20-25 dakika kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Deneyen herkese afiyet olsun.
Milföylü Perde Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı