Milföylü Külah Tatlısı (Mini Topil)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Milföylü Külah Tatlısı (Mini Topil) Tanımı İçin Malzemeler
4 adet milföy
Kreması için;
2 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağ
Üzerine eklemek için;
Pudra şekeri

Milföylü Külah Tatlısı (Mini Topil) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce kremamızı yapmakla başlayalım.
Süt,şeker,un,nişasta ve yumurtayı tek tek sütün içerisine ekleyip karıştıralım.
Ocağa koyup kıvam alana kadar çırpmaya devam edelim.
Kıvam alınca ocaktan alıp vanilya ve şekeri ekleyelim. Orta ara karıştırarak soğutalım.
Milföyleri ikisini birleyip merdane yardımıyla biraz açalım.
Külah kalıbımızı hafifçe yağlayıp milföyleri saralım.
Isıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
Milföyler çıkınca soğutup, soğuk kremamızı sıkma torbasına alıp milföylerin içini dolduralım.
En son üzerine pudra şekeri serpiştirip servis edelim.
Milföylü Külah Tatlısı (Mini Topil) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst