AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Milföylü Çıtır Yufka Böreği

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Milföylü Çıtır Yufka Böreği Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yufka
5 ya da 6 milföy (ikiye bölünürse 10 yada 12 oluyor)
İçine patates koyulacaksa(Peynirli yada kıymalı iç harcı da hazırlanabilir tercihe göre…)
3 adet patates (haşlanıp ezilecek)
1 adet soğan (ince doğranmış)
1 diş sarımsak (rendelenmiş)
Göz kararı rendelenmiş kaşar
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı yağ (tereyağı ya da sıvı yağ farketmez)
Tuz
İstenilen baharatlar
Maydanoz
Sos için;
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 şişe soda
Az tuz

Milföylü Çıtır Yufka Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce fırını 170 dereceye ayarlayalım börek hazır olana kadar fırın da kızsın.
Haşlanmış patateslerin ezip içine süt ,yağ ,tuz ,baharat ve kaşar peyniri eklenip uygunca yedirilir. (istenirse bu karışıma inik doğranmış sucuk sosis eklenebilir).
Sos materyalleri de karıştırıp çırpılır.
Ben borcamda yaptım farklı tepside de yapılabilir.
Tepsinin tabanı yağlanıp az sostan dökülür.
Yufkalardan biri tepsiye serilir kenarları tepsiden taşacak.Sos gezdirilir.
Milföyler merdaneyle açılıp yufkanın üzerine serilir.
Üzerine sos gezdirilir.
Diğer yufka bölünüp yarısı koyulur.İç harcı yayılır.
Üzerine bölüp yarısını kullandığımız yufkanın kalan yarısı soslanıp yayılır.
Kalan milföyler de açılıp üzerine kapatılır.
Sos gezdirilir ve dışarı taşmış yufka kenarları kapatılır.Dilimlenir.
Sosun kalanı üzerine gezdirilir.
Susam çörek otu serpilir.
180 derecede fırında alt üst kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun.
Milföylü Çıtır Yufka Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst