- Konu Yazar
- #1
Milföyden Pide Tanımı İçin Malzemeler
16 adet milföy
1 adet domates
Orta uzunluk kapya biber
1 çay bardağı doğranmış siyah zeytin
1 tabak rendelenmiş kaşar peyniri
2 adet yumurta sarısı
Susam + çörek otu
İsteğe nazaran mısır-sucuk-salam da koyulabilir
Milföyden Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumuşamış milföylerin üzerinden merdaneyle hafif geçip, uzunluğuna kenarlardan 2-3 çeşit yuvarlanıp uçları birleştirelim.
Çatal ile ortasına delikler açalım ki ortasında kabarma olmasın.
Sonrasında çokça yumurta sürüp, içine ince ince doğranmış gereçlerimizi koyalım.
Kaşarı da koyduktan sonra çokça susam+çörek otunu serpip 180° de denetimli bir formda pişirelim. Karışık malzemelinin pişmiş halini çekmeyi unuttum.
Milföyden Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
16 adet milföy
1 adet domates
Orta uzunluk kapya biber
1 çay bardağı doğranmış siyah zeytin
1 tabak rendelenmiş kaşar peyniri
2 adet yumurta sarısı
Susam + çörek otu
İsteğe nazaran mısır-sucuk-salam da koyulabilir
Milföyden Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumuşamış milföylerin üzerinden merdaneyle hafif geçip, uzunluğuna kenarlardan 2-3 çeşit yuvarlanıp uçları birleştirelim.
Çatal ile ortasına delikler açalım ki ortasında kabarma olmasın.
Sonrasında çokça yumurta sürüp, içine ince ince doğranmış gereçlerimizi koyalım.
Kaşarı da koyduktan sonra çokça susam+çörek otunu serpip 180° de denetimli bir formda pişirelim. Karışık malzemelinin pişmiş halini çekmeyi unuttum.
Milföyden Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı