Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Milföyden Ispanaklı Börek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Milföyden Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler
4 tane milföy hamuru
İçi için;
Yarım kilodan az ıspanak (isteyen sap kısımlarını kullanmayabilir)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
Lor peyniri
Karabiber
Tuz
Üzerine;
1 adet yumurta sarısı

Milföyden Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak ıspanakları ayıklayıp yıkayıp doğruyoruz.
Daha sonra tavamıza sıvı yağı alıp yemeklik doğradığımız soğanları pembeleşene kadar kavuruyoruz.
Ispanaklarımızı ekleyip biraz daha kavuralım.
Son olarak tuz ve baharatlarını ekleyip daha sonra ocağın altını kapatalım soğumaya bırakalım.
Milföy hamurlarımızı tezgah alalım.
Daha sonra istek ettiğiniz formda dilimleyelim.
Aralarında boşluk bırakarak milföy hamuru na ıspanaktan sırasıyla hepsini azar azar koyalım.
Lor peynirinden de koyup hamuru sararken hafif kendimize çekerek saralım.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hepsini birebir biçimde hazırlayarak dizelim.
Son olarak üzerlerine yumurta sarısı sürüp evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim
Sayıyı arttırmak isteyenler bir milföy hamurundan 10 tane çıkarır 4 milföyden toplamda 40 tane ıspanaklı börek yapmış olur

Benim toplamda 30 adet ıspanaklı milföyüm oldu

Milföyden Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst