SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Milföyden Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler
4 tane milföy hamuru
İçi için;
Yarım kilodan az ıspanak (isteyen sap kısımlarını kullanmayabilir)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
Lor peyniri
Karabiber
Tuz
Üzerine;
1 adet yumurta sarısı
Milföyden Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak ıspanakları ayıklayıp yıkayıp doğruyoruz.
Daha sonra tavamıza sıvı yağı alıp yemeklik doğradığımız soğanları pembeleşene kadar kavuruyoruz.
Ispanaklarımızı ekleyip biraz daha kavuralım.
Son olarak tuz ve baharatlarını ekleyip daha sonra ocağın altını kapatalım soğumaya bırakalım.
Milföy hamurlarımızı tezgah alalım.
Daha sonra istek ettiğiniz formda dilimleyelim.
Aralarında boşluk bırakarak milföy hamuru na ıspanaktan sırasıyla hepsini azar azar koyalım.
Lor peynirinden de koyup hamuru sararken hafif kendimize çekerek saralım.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hepsini birebir biçimde hazırlayarak dizelim.
Son olarak üzerlerine yumurta sarısı sürüp evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim
Sayıyı arttırmak isteyenler bir milföy hamurundan 10 tane çıkarır 4 milföyden toplamda 40 tane ıspanaklı börek yapmış olur
Benim toplamda 30 adet ıspanaklı milföyüm oldu
Milföyden Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 tane milföy hamuru
İçi için;
Yarım kilodan az ıspanak (isteyen sap kısımlarını kullanmayabilir)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
Lor peyniri
Karabiber
Tuz
Üzerine;
1 adet yumurta sarısı
Milföyden Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak ıspanakları ayıklayıp yıkayıp doğruyoruz.
Daha sonra tavamıza sıvı yağı alıp yemeklik doğradığımız soğanları pembeleşene kadar kavuruyoruz.
Ispanaklarımızı ekleyip biraz daha kavuralım.
Son olarak tuz ve baharatlarını ekleyip daha sonra ocağın altını kapatalım soğumaya bırakalım.
Milföy hamurlarımızı tezgah alalım.
Daha sonra istek ettiğiniz formda dilimleyelim.
Aralarında boşluk bırakarak milföy hamuru na ıspanaktan sırasıyla hepsini azar azar koyalım.
Lor peynirinden de koyup hamuru sararken hafif kendimize çekerek saralım.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hepsini birebir biçimde hazırlayarak dizelim.
Son olarak üzerlerine yumurta sarısı sürüp evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim
Sayıyı arttırmak isteyenler bir milföy hamurundan 10 tane çıkarır 4 milföyden toplamda 40 tane ıspanaklı börek yapmış olur
Benim toplamda 30 adet ıspanaklı milföyüm oldu
Milföyden Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı