Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Milföyden Boşnak Böreği Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Milföyden Boşnak Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Milföy hamuru ( 10 yaprak kullandım)
100 gr kıyma
1 orta boy kuru soğan
Tuz
Kimyon
Karabiber
Pul biber
Kırmızı toz biber
Üzeri için;
4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Yoğurt
Kırmızı toz biber

Milföyden Boşnak Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kıymalı harç için soğanı ince doğrayın tavaya sıvı yağ ve soğanı koyup kavurun ardından kıyma ve baharatları ekleyip 10 dk kavurun. Ocaktan alın.
Milföy hamuru ikili yaprağını ortadan kesin ve merdane yardımı ile açın açılan hamuru 4.
Eşit parçaya kesin, boyutlarını resimlerde görebilirsiniz.
Hazırladığınız milföy hamurlarına iç harcımızı koyup resimdeki gibi kapatalım. Borcamı sıvı yağ ile yağlayıp, üzerine eritilmiş tereyağı gezdirelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk pişirip servis edebilirsiniz.
Servisi sade olucağı gibi böreklerin üzerine yoğurt ve tereyağı eritip kırmızı toz biber ile servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun.
Milföyden Boşnak Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst